Ga terug
Print
AHmindersuiker shakshuka

shakshuka, een hartig ontbijt met eieren en tomatensaus

calorieën (per portie): 218
vet(g): 23,5
koolhydraten (g): 13
eiwitten (g): 11

Course Breakfast
Prep Time 15 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 3
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 pot pastasaus basilico van Albert Heijn
  • 3 eieren
  • 100 g gekleurde snoeptomaten doormidden gesneden
  • 1 handje bieslook vers of gevriesdroogd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen

Instructions

  1. Verhit de olie in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze met de peper en komijn aan. Voeg nu de tomaten, de bieslook en de saus toe en meng alles goed door elkaar.

  2. Breng het geheel aan de kook. Als de saus wat indikt, maak je drie kleine kuiltjes in de saus. Breek in ieder kuiltje een ei. Zet het vuur nu lager en laat de eieren rustig in de saus garen

  3. als het eiwit mooi gestold is, kun je het gerecht serveren. Lekker met wat geroosterde sneetjes brood. Je zou bijna wensen dat je een kater had.