Ga terug
Print
stingy jack bladerdeeg recept met pompoen

Jack-o'-lantern van bladerdeeg en pompoen

calorie├źn (per portie): 244
vet (g): 12,4
koolhydraten (g): 28,1
eiwit (g): 5
vezels (g): 1,5

Course Snack
Prep Time 15 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 3
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 100 g pompoenpuree zie blog voor het recept
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 el pumpkin pie spice of koekkruiden
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 eiwit

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg een beetje op kamertemperatuur komen, zodat ze niet breken als je er in gaat snijden. roer ondertussen 3/4 van de pumpkin pie spice door de pompoenpuree. 

  2. Snijd 6 pompoenen uit de velletjes bladerdeeg. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn, zodat ze later over elkaar heen passen. Snijd vervolgens in 3 pompoenen een gezichtje. Dit worden de bovenkanten. Gooi de restjes van het deeg niet weg. Dit is precies genoeg om bijvoorbeeld knakworst mummies van te maken!!

  3. Verdeel de pompoenpuree over de 3 pompoenen zonder gezicht. Leg hier de pompoenen met gezicht op en druk de randjes een beetje aan, zodat de velletjes die op elkaar liggen, aan elkaar vastplakken. 

  4. Smeer met een kwastje een beetje eiwit over de pompoenen heen, zodat ze na het bakken wat meer gaan glanzen. Strooi de overige pumpkin pie spice en de rietsuiker over de, met eiwit besmeerde pompoenen heen en bak ze in de oven ca. 15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.