Ga terug
Print

Gezonde(re) vegan “snickers”

calorieën (per portie): 161
eiwit: 4,3 gram
koolhydraten: 13,6 gram
vezels: 1,4 gram
vetten: 9,2 gram

Course Snack
Cook Time 15 minuten
wachttijd 1 uur
Servings 16
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 200 g 100% pindakaas met stukjes
  • 3 el ahorn siroop
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 150 g gepofte rijst
  • 100 g pure chocolade 85% cacao

Om te garneren

  • 1 snuf grof zeezout

Instructions

  1. Neem een rechthoekige of vierkante schaal en doe er bakpapier in. Verwarm de pindakaas, kokosolie, de siroop en de vanille op laag vuur in een pan. Mix het geheel tot de pindakaas gesmolten is en alles mooi zacht en door elkaar gemengd is. Haal de pan van het vuur en voeg de gepofte rijst aan het mengsel toe. Roer alles goed door elkaar, zodat iedere korrel rijst dadelijk goed blijven plakken.

  2. Neem de vierkante schaal met het bakpapier en verdeel het rijstmengsel over de bodem. Druk het mengsel goed aan en zorg dat het goed verdeeld wordt over de bodem. Zet de schaal in de koelkast.

  3. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of in een magnetron. Haal de schaal uit de koelkast en verdeel de gesmolten chocolade over de rijstbodem heen. Sprenkel er wat grof zeezout overheen en zet de schaal weer terug in de koelkast. Het zal ongeveer een uur duren voor de repen mooi stijf zijn en de chocolade weer is gestold. Snijd de “snickers” in ongeveer 16 gelijke stukken. Geniet ervan!!

  4. TIP: je kunt natuurlijk ook een andere notenpasta gebruiken in plaats van pindakaas. Maar pinda’s horen natuurlijk wel echt bij een snicker! Lekker!