Ga terug
Print

Sinterklaastaart met chocoladepepernoten en Sinterklaas pindakaas

Prep Time 10 minuten
Cook Time 35 minuten
oventijd 50 minuten
Servings 12
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 200 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 200 g rietsuiker
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 50 ml (amandel)melk ongezoet
  • 400 g gemengde chocoladepepernoten
  • 500 g mascarpone
  • 150 g Calvé Sinterklaas pindakaas of gewone pindakaas
  • 1 snuf zout

om te garneren:

  • chocoladestiften in verschillende kleuren

Instructions

En zo maak je deze lekkere Sinterklaastaart

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de
    vorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Ik gebruik zelf een springvorm
    van Ø  24 cm.

  2. Klop met de mixer de boter met de suiker lichtgeel en romig.
    Voeg één voor één de eieren toe en voeg het volgende ei pas toe als het vorige
    helemaal is opgenomen.

  3. Roer de speculaaskruiden met een snufje zout door het
    zelfrijzend bakmeel en voeg dit met de (amandel)melk en 100 gram
    chocoladepepernoten toe aan het beslag. Mix alles goed door elkaar.

  4. Vul de vorm met het beslag en bak de cake in ca. 50 minuten
    in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar. Hak intussen 100 gram
    chocoladepepernoten fijn.

  5. Om te checken of de cake gaar is, doe je even de satéprikker
    test. Als de cake klaar is, neem je hem uit de oven en laat je hem in de vorm
    10 minuten op een rooster staan.

  6. Verwijder de rand van de vorm. Snijd de cake overlangs,
    middendoor.

  7. Klop de mascarpone met de pindakaas los en 1/3 over de
    onderste helft van de afgekoelde cake uit. Leg de bovenste helft van de cake
    erop en druk aan. Bestrijk de bovenkant en de rand met de rest van de
    pindakaas crème.

  8. Druk de fijngehakte pepernoten in de zijkant van de taart.
    Versier de taart met chocoladestiften en de rest van de chocoladepepernoten. Geniet ervan!!