Ga terug
Print
kaasplank tip: vijgen in kruidige port

KAASPLANK TIP: Vijgen in kruidige port

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings 1 pot
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 500 gram gedroogde vijgen
  • 750 ml volle ruby port
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 sinaasappel het oranje deel van de schil (zest)

Instructions

  1. Doe de port in een pannetje op een middelhoog vuur en breng
    aan de kook.

    Voeg de overige ingrediƫnten aan het pannetje toe, laat het
    geheel ongeveer 15 minuten inkoken op een laag vuur.

    Haal de pan van het vuur en laat de vijgen in port afkoelen.
    Serveer ze op kamertemperatuur bij je kaasplank. Bewaar de rest in een
    gesteriliseerde pot. Zo kun je ze nog zeker 1-2 maanden bewaren in de koelkast.