Ga terug
Print
zoete aardappelstamppot met pompoen

Zoete aardappel stamppot met pompoen

Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 700 gram zoete aardappels
  • 1 flinke flespompoen
  • 1 scheutje (amandel)melk
  • zout en peper naar smaak
  • kummel/ karwijzaad naar smaak

Instructions

  1. Was en schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Was
    de pompoen, lepel de pitten eruit en snijd deze ook in blokjes. De pompoen hoef je niet te schillen. Ik doe dat in ieder geval nooit, want dat scheelt veel
    tijd. Doe de blokjes aardappel en pompoen in een pan met voldoende water (de blokjes moeten onder staan). Voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Kook de zoete aardappels en pompoen in ca. 15 minuten gaar.
    Giet het water af. Stamp de pompoen en aardappels goed fijn met een stamper en voeg een scheutje (amandel) melk toe. Daar wordt de stamp lekker smeuïg van. Garneer de stamppot met wat karwijzaad.

  3. TIP: Heerlijk met de rollade van stier met appel en mosterd,van de Lekkere Man.