Ga terug
Print
melanzane alla parmigiana

Melanzane Alla Parmigiana

Ingredients

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 flinke trostomaten
  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 handje verse basilicum
  • olijfolie om in te bakken en de aubergine mee in te vetten.
  • 1 (afbak) ciabatta

Instructions

  1. Snijd de aubergines in plakken van ca. ½ centimeter.
    Besprenkel de plakken met zout, peper en wat olijfolie. Gril de aubergine in
    een pan. Keer de plakken regelmatig. Ik vin het zelf erg mooi als ze zo’n
    grillstreep krijgen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de
    ui. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Snijd de zongedroogde
    tomaatjes in kleine reepjes. Voeg de tomaatjes en oregano toe en bak deze even
    kort mee. Doe de tomatenblokjes uit blik erbij, roer het geheel door elkaar en
    laat de saus 10 minuten koken op een middelhoog vuur. Breng de saus eventueel
    nog verder op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de trostomaten en mozzarella in plakken.

  4. Neem een ovenschaal. Nu kun je beginnen met
    stapelen. Begin met een laagje aubergine plakken. Bedek met wat blaadjes
    basilicum, een laagje saus en leg hier tot slot wat schijfjes tomaat en
    mozzarella op. Maak nog twee lagen tot alle ingrediënten op zijn.