Snijd de aubergines in plakken van ca. ½ centimeter.
Besprenkel de plakken met zout, peper en wat olijfolie. Gril de aubergine in
een pan. Keer de plakken regelmatig. Ik vin het zelf erg mooi als ze zo’n
grillstreep krijgen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de
ui. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Snijd de zongedroogde
tomaatjes in kleine reepjes. Voeg de tomaatjes en oregano toe en bak deze even
kort mee. Doe de tomatenblokjes uit blik erbij, roer het geheel door elkaar en
laat de saus 10 minuten koken op een middelhoog vuur. Breng de saus eventueel
nog verder op smaak met peper en zout.
Snijd de trostomaten en mozzarella in plakken.
Neem een ovenschaal. Nu kun je beginnen metstapelen. Begin met een laagje aubergine plakken. Bedek met wat blaadjesbasilicum, een laagje saus en leg hier tot slot wat schijfjes tomaat, Parmezaanse kaas en mozzarella op. Maak nog twee lagen tot alle ingrediënten op zijn.
Top af met het laatste beetje Parmezaanse kaas en bak de aubergine nog ca. 30 minuten tot de kaas gesmolten is en een beetje verkleurd. Smakelijk eten!