Ga terug
Print

Sweey and spicy chicken

Servings 3 personen
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 3 kipfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • 1 el honing
  • 1 tl gerookte paprikapoeder (zoet)

Instructions

  1. Hak de knoflook fijn en doe deze in een kom samen met de peper, olie, honing en paprikapoeder. Meng de ingrediƫnten door elkaar tot het een gladde marinade wordt.

  2. Snijd drie inkepingen in de bovenkant van de filets ( niet te diep), zodat de kip straks goed kan garen, en de marinade er lekker in kan trekken. Leg de filets nu in de marinade en meng de kip er goed doorheen, zodat de smaken er goed intrekken. Laat dit 30 minuten, afgedekt in de koelkast marineren.

  3. Laat de grillpan op hoog vuur goed heet worden. Als de pan heet is, leg je de kipfilets erin. Draai de kip regelmatig om. Schrik vooral niet als de kip vrij donker wordt, dit komt door de honing die karameliseert. Zorg dat de kip van binnen goed gaar is

  4. Als de kip klaar is, serveer je hem op je bord met lekkere groenten en eventueel rijst of aardappelen. Vergeet vooral niet om de jus die je achterlaat in de pan te gebruiken. Die maakt het gerecht helemaal af!!