Ga terug
Print

Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes

Servings 4 personen
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 250 g winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 middelgrote rode uien
  • 1 bakje BOON tempeh blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g volkoren spaghetti
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper naar smaak

Om te garneren (optioneel)

  • Geraspte kaas

Instructions

  1. 1. Schild de penen en snijd in kleine stukjes van ½cm. Halveer de blekselderij in de lengte en snijd deze ook klein. Ik snijd hem meestal extra fijn, omdat ik de smaak niet zo lekker vindt, maar het wel kei gezond is en ik het dan minder goed proef, haha! Halveer de prei, was hem goed onder koud, stromend water en snijd in halve ringen. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.

  2. 2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, peen, selderij, prei en BOON tempeh blokjes op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat dit geheel ca. 8 minuten staan. Roer af en toe door.

  3. 3. Voeg na 8 minuten de tomatenblokjes toen en stoof het geheel nog ca. 10 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan.

  4. 4. Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de pastasaus erop en garneer met geraspte kaas.