Ga terug
Print

Licht pikante kip met tomaat - Boemboe Roedjak

Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 8 kippendij filets
  • 6 trostomaten
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 125 g margarine
  • 1 flinke el sambal oelek
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el gula djawa palmsuiker

Instructions

  1. Verhit een braadpan en doe er wat olie in. Bak de kippendijfilets ongeveer 10 minuten. Draai ze af en toe om. Haal de kifilets nu even uit de pan en laat ze rusten in een schaal.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in stukken. Verhit de margarine in de pan en doe hier de tomaten, sambal, tomatenpuree, ketjap en suiker bij. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en laat de de tomatensaus ongeveer 5 minuten sudderen.

  3. Voeg nu de kip toe, leg de deksel op de pan en laat het geheel nog 30 minuten sudderen op een laag vuur.

  4. Serveer de kip met zure komkommer en (witte) rijst. Selamat makan.