Ga terug
Print
rendang padang: indonesische runderstoof

Rendang Padang: Indonesische runderstoof

Ingredients

  • 8 rode lomboks
  • 3 uien gepeld en gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook gepeld en gesnipperd
  • 1/2 tl koenjit
  • 1 tl laos
  • 4 kemiri's gepoft
  • 1 tl gemberpoeder
  • zout
  • 1 blok santen
  • 1 spriet sereh
  • 2 salam blaadjes
  • 2 djeroek poeroet blaadjes
  • 500 g runder sukadelappen
  • 500 g runderhart

Instructions

  1. Halveer de lomboks, verwijder de zaadlijsten en snijd de lomboks in stukjes.

  2. Wrijf de uien, knoflook, lomboks, koenjit, laos, gepofte kemiri's, het gemberpoeder en wat zout met elkaar fijn tot een brij.

  3. Los de santen op in 1 liter kokend water, voeg het kruidenmengsel toe, de sereh en de bladeren. Ik doe zelf de bladen in een theezakje, zodat ik ze later makkelijk kan verwijderen. Gebruik hier een pan voor met een dikke bodem, want het gerecht zal lang op moeten staan.

  4. Kook in het mengsel de in grove dobbelstenen gesneden sukadelappen en runderhart.

  5. De saus zal door de verdamping gaan indikken tot een smeuïge brij. Ik laat mijn vlees minimaal 3 uur op staan op een laag vuur.