Ga terug
Print
lamsrack met zwarte knoflook en kruidenkorst

Lamsrack met kruidenkorst en zwarte knoflook

Servings 2 personen

Ingredients

  • 2 lamsrack van ca. 4 koteletten
  • 75 g broodkruimels
  • 25 g verse peterselie fijngehakt
  • 25 g verse tijm fijngehakt
  • 25 g rozemarijn fijngehakt
  • 6 teentjes zwarte knoflook
  • 1/2 citroen de zest
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de bakplaat alvast voor.

  2. Mix alle ingrediƫnten, behalve de olie en de lamsrack in de keukenmachine tot een mooie rub. Voeg dan de olie toe zodat de rub gaat binden, en makkelijk aan te brengen is.

  3. Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven (die is heet) en wrijf de lamsrack een beetje in met olie. doe er aan beide kanten wat zout en peper op. Leg de racks op de bakplaat en besmeer de bovenkant met de knoflook- kruidenrub.

  4. Rooster de racks ca. 15-20 minuten. Dit hangt af van hoe rood je het vlees wilt.

  5. Laat het vlees even rusten. Snijd dan de het vlees in koteletten of serveer ze gewoon als racks. Heerlijk met gegrilde groenten en gebakken aardappeltjes.