gin tonic ijs
Hmm.. in de zomer is er niets lekkerder dan ijs. en gin-tonic. Daarom heb ik hier een recept voor je om gin-tonic ijs te maken! lekker zomers! Lees verder..

Hmm.. dit kleine recept is ideaal voor in de zomer als je van GT’s houdt. Ik wel in ieder geval . Als het warm is, of als ik op stap ga, drink ik het liefst een hele vissenkom met Gin-Tonic. Maar wat zo ideaal is, is dat je er ook ijsjes van kunt maken. Nou heb ik begrepen dat een aantal supermarkten ze ook al verkopen, maar geloof me… zelf maken is net zo eenvoudig en nog veel leuker ook!

Wat heb je nodig voor 4 ijsjes?
– een ijsvorm voor 4 ijsjes
– 2 cl gin (Ik gebruikte voor deze ijsjes gewoon Gordons. Lekker goedkoop)
– 230 ml tonic
– sap van 1/2 citroen
– plakjes komkommer

Nou het recept is klein en super eenvoudig. Giet de gin en de tonic in een maatbeker en roer het geheel, met het citroensap goed door elkaar. Snijd of schaaf een komkommer in hele dunne plakken en leg deze gezellig in de ijsvormpjes. Verdeel de GT over de vier vormpjes. Bij mij was het genoeg, maar het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe groot je vormpjes zijn. Mocht je nou te weinig hebben, kun je de vormpjes altijd aanvullen met tonic (of gin, voor de enthousiastelingen onder ons).

Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze een paar uur staan, tot ze helemaal bevroren zijn. voilá. gin-tonic ijs.

Liefs,
Kuukskes

gin tonic ijsjes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest