Print
kerstboom van bladerdeeg en nutella

Kerstboom van bladerdeeg en Nutella

Course Breakfast
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4

Ingredients

  • 1 lap vers bladerdeeg
  • 4 el nutella hazelnootpasta
  • 1 ei opgeklopt
  • 1 el bruine basterdsuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw de lap bladerdeeg dubbel. Snijd met een scherp mes een kerstboom vorm in het deeg. Je hebt nu twee bomen op elkaar. Haal er 1 af en leg hem even opzij.

  2. Besmeer de andere boom met de eetlepels Nutella. Leg de andere boom weer terug op de, met Nutella besmeerde boom. 

  3. Snijd aan weerszijden de boom in. Dit worden de takken. "Twist" of draai vervolgens de takken, zodat je bijna wokkel-vormige takken krijgt. Je ziet de Nutella nu ook mooi tevoorschijn komen. Maak van een restje deeg nog een ster als piek.

  4. Klop het ei los en besmeer de boom met een kwastje. Hier gaat de boom straks mooi van glanzen. Bestrooi de boom nog met de basterdsuiker. 

  5. Bak de kerstboom in 20 minuten gaar en goudbruin. Zowel warm als koud te serveren. Lekker!! Fijne kerst!