kerstboom van bladerdeeg en nutella
Deze kerstboom van bladerdeeg en Nutella hazelnootpasta is echt super leuk voor bij het kerst ontbijt. Eventueel ook leuk om hartig te maken met pesto!

Heb jij nog geen leuke ideeën voor het kerstontbijt op eerste of tweede kerstdag? Dan is deze kerstboom van bladerdeeg en Nutella echt een heel geschikt recept. Lekker zoet, leuk om te delen en het ziet er kei feestelijk uit. Je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig om hem te bereiden.

Voor de kerstboom heb ik een lap vers bladerdeeg gebruikt. Je hebt niet alles nodig, en ik heb van de restjes sterren gemaakt voor bij de cranberry- gehaktballetjes van een paar posts terug. Niet weggooien dus. Dat is zonde. Dit recept is trouwens ook heel handig en leuk om te maken, als je onverwachts bezoek krijgt. Lekker snel, maar wel kei leuk.

Ook voor bij de hartige borrel is deze boom heel leuk. Je hoeft dan alleen de Nutella te vervangen door (groene) pesto. Ook zou ik dan de suiker weglaten. Je  zou bijvoorbeeld wel olijven en tomaatjes als “kerstballen” kunnen gebruiken. Schattig!!

kerstboom van bladerdeeg

Kerstboom van bladerdeeg en Nutella

Course Breakfast
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4

Ingredients

  • 1 lap vers bladerdeeg
  • 4 el nutella hazelnootpasta
  • 1 ei opgeklopt
  • 1 el bruine basterdsuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw de lap bladerdeeg dubbel. Snijd met een scherp mes een kerstboom vorm in het deeg. Je hebt nu twee bomen op elkaar. Haal er 1 af en leg hem even opzij.

  2. Besmeer de andere boom met de eetlepels Nutella. Leg de andere boom weer terug op de, met Nutella besmeerde boom. 

  3. Snijd aan weerszijden de boom in. Dit worden de takken. "Twist" of draai vervolgens de takken, zodat je bijna wokkel-vormige takken krijgt. Je ziet de Nutella nu ook mooi tevoorschijn komen. Maak van een restje deeg nog een ster als piek.

  4. Klop het ei los en besmeer de boom met een kwastje. Hier gaat de boom straks mooi van glanzen. Bestrooi de boom nog met de basterdsuiker. 

  5. Bak de kerstboom in 20 minuten gaar en goudbruin. Zowel warm als koud te serveren. Lekker!! Fijne kerst!

nutella bladerdeeg kerstboom

Voor nog meer leuke tips voor het kerstontbijt, klik je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest