Kerstmis is voorbij, maar waarschijnlijk staat de kast nog vol met allerlei lekkers. De kans is waarschijnlijk niet zo groot, maar het kan zijn dat je nog een stukje kerststol of suikerbrood over hebt van al de lekkere ontbijtjes en brunches. Weggooien is doodzonde. Ik zou er lekkere wentelteefjes van maken! Doordat het brood al lekker zoet is van zichzelf, worden deze wentelteefjes echte toppers.

Wentelteefjes van suikerbrood
Wentelteefje van suikerbrood

Als het brood wat ouder en droger is, neemt het brood het beslag goed op. Is je brood nou nog niet oud genoeg, maar wil je toch wentelteefjes maken? Laat de sneetjes brood dan gewoon even een paar uur op een bordje liggen, dan drogen ze wat uit.

Wat heb je nodig voor 4 wentelteefjes?
– 4 sneetjes kerst- en/of suikerbrood
– 1 ei
– 100 ml melk
– 1 tl kaneel
– klontje boter

Haal, als je kerststol gebruikt, het spijs uit het brood. Doe de melk en het ei in een kommetje en mix het tot een mooi glad mengsel. Voeg er naar smaak nog wat kaneel aan toe en meng dit er ook goed doorheen. Verhit ondertussen een pan en laat er een klontje boter in smelten. Wentel de sneetjes brood in het eimengsel en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin.

Wentelteefje van kerststol
Wentelteefje van kerststol

Bestrooi ze eventueel nog met wat poedersuiker of serveer ze met een bolletje vanille-ijs. Echt een heerlijk receptje voor “sinner sunday”.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest