Grieks eten is super lekker, dat bewijst dit lekkere broodje maar weer. Boordevol met verschillende groenten, yoghurt en kippengehakt.
Grieks platbrood met kipgehakt en groenten

Dit gerecht heb ik eigenlijk een soort van per ongeluk ontdekt, omdat ik nog wat dingen in huis had die op moesten. Soms moet je even je kast uitruimen en die laatste beetjes yoghurt, bloem en groente opmaken. Nou, daar is dit gerecht uit gekomen. Omdat ik echt restjes heb gebruikt, zullen de hoeveelheden die ik heb gebruikt misschien niet helemaal kloppen, maar lekker is dit recept voor Grieks platbrood met kippengehakt en groente zeker.

Ik vind Grieks eten sowieso erg lekker. Veel frisse ingrediënten, lekkere kruiden en veel vlees. In dit gerecht zit wat minder vlees, maar het gerecht is zeker lekker fris en boordevol met groente.

Voor dit recept heb ik mijn eigen pitabroodjes gemaakt. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare broodjes kopen, maar dit zijn een stuk minder lekker en niet zo gezond. Maar ik kan me voorstellen dat je doordeweeks geen tijd hebt om zelf pita’s te maken. Ga het sowieso wel een keer doen hoor.

Het is écht de moeite waard. De broodjes bestaan namelijk uit maar 2 ingrediënten! Ik heb er zelf nog komijn doorheen gedaan, omdat ik dat heerlijk vind, maar de basis bestaat uit yoghurt en meel. Dat zijn dingen die ik eigenlijk wel standaard in huis heb. Ideaal dus.

Klik op de knop hieronder om naar het recept van de platbroden te gaan.

Ik heb voor dit recept trouwens gebruik gemaakt van gekruid kippengehakt. Ook dit had ik al in huis. Je kunt natuurlijk ook naturel gehakt gebruiken en zelf kruiden. Dit is eigenlijk beter, omdat je dan zelf zicht hebt op hoeveel zout er in zit.

Grieks platbrood met kippen gehaktballetjes en groente

Servings 4 personen

Ingredients

  • 8 platbroden (zie recept in de blog) of 8 kant-en-klare pitabroodjes
  • 300 g (gekruid) kippengehakt
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 handje snoeptomaten
  • 1 rode ui
  • 1 handje verse koriander (of evt. bladpeterselie als je niet van korrie houdt).
  • zwarte peper
  • 1/2 citroen het sap
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook

optioneel:

  • fetakaas naar smaak

Instructions

  1. Maak van tevoren de platbroden. Dit is even een investering, maar nogmaals echt de moeite waard. Zeker als je de tijd hebt om lekker te koken, moet je gewoon niet gaan beginnen aan die houdbare meuk. Kei zonde. Daarbij kun je de platbroden invriezen, dus je kunt ook een keer wat meer maken en ze daarna lekker uit de vriezer halen als je wat minder tijd hebt.

  2. Snijd een deel van de koriander fijn en doe dit samen met het gehakt in een kom. Kneed de koriander goed door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Het gehakt is al gekruid, dus doe er geen zout en peper bij! Verhit wat olie in de pan en bak de balletjes goudbruin en gaar.

  3. Snijd ondertussen de groenten in leuke reepjes, stukjes, plakjes, wat je wilt. Pak de yoghurt en snijd een deel van de komkommer in hele kleine blokjes. Snijd de rest van de koriander fijn en doe de komkommerblokjes en koriander bij de yoghurt. Snijd de teentjes knoflook fijn en voeg deze samen met het citroensap en wat zwarte peper toe aan de yoghurt. Meng het geheel tot een lekker sausje.

  4. Vul nu een platbroodje met de balletjes, de gesneden groente, de yoghurtsaus en verkruimel er eventueel wat fetakaas overheen. Het is echt een feest om dit te eten.

Wist je trouwens dat je van deze platbroden ook mega lekkere tosti’s kunt maken? Ook hier staat een recept van op de de blog en die vind je hier. Heerlijk met lekker veel kaas.

FullSizeRender (2)
Facebooktwitterpinterest