Deze heerlijke linzensoep uit Jamie Magazine, is een pittige, vegetarische maaltijdsoep. Ik vind het kleurtje zo gaaf door de puylinzen.

Dit is een heerlijke vegetarische soep (ja, alweer!!) die goed vult. Ik probeer steeds vaker met producten als linzen, kikkererwten en bonen te koken, maar soms vind ik het nog een beetje een grijs gebied. Deze linzensoep heb ik gepikt (en een beetje aangepast) van de website van Jamie Magazine, want ja, ik vind Jamie Oliver nog altijd een grote baas. Een heerlijk, gezond soepje.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 1 el olijfolie
– 1 ui, in dunne ringen
– 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
– 2 tl garam masala
– 1 tl chilipoeder
– 250 g donkere puylinzen
– 1 1/2 l groentebouillon van 1 blokje
– geraspte zest van 1 limoen
– sap van 1 limoen

voor de garnering:
– 4 el soja-yoghurt
– een handje verse koriander

IMG_3411

Verhit in een pan de olie en fruit de uienringen zacht en glazig. voeg nu de knoflook en specerijen toe en bak deze kort mee.

Voeg de linzen, bouillon en limoenrasp toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 40 minuten zacht koken, tot de linzen gaar zijn.

Voeg nu het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel soja-yoghurt en blaadjes koriander.

Smakelijk eten!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest