pornstar martini cheesecake
Wie is er nog meer zo gek op de Pornstar Martini cocktail? Dan mag deze no bake cheesecake echt niet ontbreken op jouw feestje!

Het is inmiddels al een jaar geleden dat ik deze taart heb gemaakt, maar het is er gewoon NOOIT van gekomen om hem online te komen. Toen ik 30 werd, wilde ik gewoon echt even een goede taart op tafel neerzetten en dat heb ik gedaan! Een aantal jaar geleden had ik een Tony’s Chocolonely taart met biersaus gemaakt en dat was echt een succes. Deze keer wilde ik er een Pornstar Martini variant van maken. Want dat is echt mijn favoriete cocktail.

Inmiddels word ik al bijna 31, dus ik vond het wel tijd voor een fijne verjaardagstaart op de blog!

Deze taart is heerlijk zomers, flink machtig en met een stevige kick, want ja.. er zit gewoon ook vanille wodka in. Zoals dat hoort bij een echte Pornstar Martini.

pornstar martini cheesecake
pornstar martini cheesecake

Wie MOET dit recept weten volgens jou? Ik zou deze taart zo weer maken, haha! Echt te lekker.

Deze taart is trouwens behoorlijk guilty. Wil je een iets verantwoordere versie van de Pornstar Martini taart maken? Klik dan op de knop hieronder voor het recept.

4 van 1 stem
Print

Pornstar Martini no bake cheesecake

Ingredients

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 400 g roomkaas (bijv. monchou)
  • 150 g Delicata witte chocoladereep met rijst-crispies
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 ml vanille wodka

Voor de bodem:

  • 200 g stroopwafelkruimels (zonder stroop)
  • 100 g ongezouten roomboter gesmolten

Voor de saus:

  • 100 g passievrucht uit de diepvries of vers
  • 20 ml vanille wodka
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1 blaadje gelatine

Voor de topping:

  • 50 g Delicata witte chocoladereep met rijst-crispies
  • 5 macarons naar keuze Ik koos voor vanille en witte chocolade
  • 1 verse passievrucht

Instructions

  1. Verkruimel grove stroopwafelkruimels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de kruimels. Stort het mengsel in een bakvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel over de bodem. Zet de bakvorm in de koelkast.

  2. Week twee blaadjes gelatine in een scheut water.

  3. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker half stijf. Smelt ondertussen 150 gram witte chocolade au-bain-marie en houd hem warm. Voeg de monchou aan het slagroommengsel toe en mix tot een glad geheel.

  4. Haal 1 gelatineblaadje uit het water en knijp deze goed uit. Giet er een scheut heet water overheen, zodat hij smelt. Voeg de gelatine, 20 ml wodka en de gesmolten chocolade toe aan het slagroommengsel en zorg ervoor dat het volledig gemengd is. Dit gaat het beste met een mixer. Giet het mengsel over de bodem van stroopwafelkruimels en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. Zet ondertussen de ingrediënten voor de saus op tafel. Plaats een klein pannetje op het vuur en doe hier de passievrucht in. Voeg hier 3 el suiker aan toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg nu de wodka al roerend toe. Zorg dat het niet gaat koken. Voeg het andere blaadje gelatine toe en laat de saus wat indikken.  Laat de saus afkoelen in een schaaltje.

  6. Als de taart klaar is garneer je hem met de saus, de chocolade, passievrucht en de macarons. Natuurlijk kun je er zelf nog veel meer lekkere dingen aan toevoegen, maar eerlijk gezegd was dit voor mij gewoon perfect. GA DIT MAKEN. En nodig me alsjeblieft uit om hem te komen proeven. Want Yessss.. DIT WIL JE!

pornstar martini cheesecake

About Post Author

Facebooktwitterpinterest