kuukskes_reizen_spanje_andalusië_nerja_tapas_sevillano
Wist je dat er onwijs veel leuke restaurants en hotspots zijn in Nerja? Ik heb een paar van mijn favorieten voor je op een rijtje gezet...

In Nerja heb je echt heel veel leuke hotspots waar je lekker kunt eten. Of je nou uitgebreid wil tafelen, tapas wil bestellen, snel moet ontbijten of gewoon lazy je dag wil starten.. het kan hier allemaal.

Onderaan de blog heb ik een map aangemaakt, waarop alle hotspots aangegeven staan. Sla de map op, zodat je hem tijdens je bezoek in Nerja kan gebruiken.

Wist je trouwens dat je bij de meeste tapas restaurant een gratis tapa krijgt bij ieder drankje? Hoe leuk! Wij zijn in Nederland gewend om de hele tafel vol te zetten met verschillende hapjes, maar eigenlijk is het bedoeld als aperitief hapje bij een glas wijn of bier.

Ontbijt in Nerja

Er zijn in Nerja een aantal leuke zaakjes om lekker te ontbijten. Over het algemeen ben ik team pan con tomate, maar soms heb ik ook een keer zin in iets anders en dat kan. Mocht je een liefhebber zijn van een groot (Engels) ontbijt, dan zit je in Nerja ook zeker goed.

Anahi

Bij deze hotspot vlak bij het Balcón de Europa kan je fijn ontbijten met een mooi uitzicht. Of je nou van een uitgebreid ontbijt houdt, of gewoon lekker pan con tomate wil bestellen (mijn lievelings), ze hebben het allemaal. En heel fijn dat ze al om 8.00 uur open zijn. Ideaal voor van die vroege vogels zoals ik!

Nybakat Bakery

Oeeh van deze Zweedse bakkerij word ik ZO blij. Ook gewoon lekker pan con tomate, maar eigenlijk kom je hier gewoon voor de lekkerste cinnamonrolls, cardemom buns, lekkere gebakjes, maar ook gewoon vers fruit, salades en sandwiches to go voor op het strand. En eerlijk is eerlijk.. hier heb ik de lekkerste koffie op. Die krijg je namelijk niet overal. Hier sowieso wel!

Fijn plekje bij Burriana Beach en ook al vanaf 8.00 open. Ideaal dus om te starten met een ochtendwandeling langs het strand, om vervolgens hier te ontbijten!

Good Stuff Café

Deze hotspot ligt iets verder van de rest van het centrum af, maar het was vanaf mijn appartement nog steeds maar op 10 minuten afstand. Want laten we wel wezen, alles in Nerja is gewoon héérlijk op loopafstand.

Ik heb hier ontbeten toen ik een dagje met de bus naar Frigiliana ging. Ook een lekker bakje koffie, pan con tomate (met avocado) en onwijs lieve mensen. Ben je trouwens team Engels of uitgebreid ontbijt? Dan zit je hier zeker goed.

Kronox Café

Kronox Café zit midden op Balcón de Europa en in mijn geval ook tegenover mijn appartement (zo’n fijn plekje). De hele dag geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel, maar ik heb er alleen een keer ontbeten. Een fijne plek om mensen te kijken en ik had een heerlijk broodje met tomaat en serranoham.

Tapas eten in Nerja

Ik HOU van tapas. Ik moest wel echt even per zaak ontdekken hoe de porties waren en soms had ik veel te veel, of juist wat te weinig (maar goed.. dan kan je altijd bijbestellen natuurlijk). Zoals ik al eerder had beschreven krijg je bij de meeste zaken een tapa bij het drankje dat je bestelt. Vaak kan je dan voor €2,- een extra tapa bestellen.

Wil je liever een grotere portie van een bepaald gerecht, dan kan dit ook. Omdat ik natuurlijk alleen was, is dat soms lastig, omdat je dan gelijk zo veel hebt. gelukkig kan je van veel gerechten ook een halve portie bestellen. Zo valt er meer te proeven. En dan met name de vis van de plancha. Zo vers en ZO lekker.

Bar Redondo

Jaaa Redondo vind ik qua gezelligheid een van de leukste hotspots die er in Nerja te vinden zijn. Je kan hier terecht voor tapas en wat grotere porties. Het bestaat uit twee “zaken” tegenover elkaar, maar het maakt eigenlijk niet uit aan welke kant je gaat zitten, want de menukaart is aan beide kanten hetzelfde.

Mijn favorieten? De chorizo, pimientos en eigenlijk alle vis, haha!

Wil je in de avond nog uitgebreid borrelen met cocktails? Dan moet je de lift even nemen in de visbar. Dan kom je bij de Buddha Lounge bar. Lekkere cocktails met een mooi uitzicht.

Bar El Pulguilla

Ben jij een visliefhebber? Dan is Bar El Pulguilla echt een aanrader. Hier heb je een lekker uitgebreide kaart en de beschikbare tapas kan je op de muur aflezen. Voor in de zaak kan je tapas eten en achterin heb je een groot terras, waar het restaurant zit. Al kan je aan de voorkant ook wat gerechten van de menukaart bestellen.

Het ziet er een beetje uit als een sportcafé, want voetbal staat altijd op en je zit op een aluminium krukje. Maar sowieso de beste vis van alle zaken waar ik geweest ben! Oh en de bloedworst vond ik ook erg lekker! Sowieso altijd met tinto de verano. Dat is eigenlijk zo’n beetje het enige wat ik gedronken heb, haha!

Restaurantes Sevillano

Bij deze hotspot heb ik zelf niet zo heel lang gezeten, maar het ziet er wel heel sfeervol uit. Ook hier heb je een restaurantdeel en een tapasbar. Ik heb zelf bij de tapasbar gezeten. Het was erg druk en daardoor duur het bij mij wat langer, maar het is echt een goed plekje om lekker te borrelen en mensen te kijken.

Sowieso zitten alle tapasbarretjes relatief dicht bij elkaar in dezelfde straat, waardoor de sfeer op straat sowieso heel gezellig en bruisend is.

Boven Sevillano zijn er ook appartementen die je kan huren om te overnachten. Ideaal voor de mensen die graag “rollend naar huis” gaan.

kuukskes_reizen_spanje_andalusië_nerja_tapas_esquina_paulina

Esquina Paulina

Dit is een super leuk en gezellig barretje wat ooit begonnen is door Nederlanders. Inmiddels is het overgenomen en ik werd bij aankomst gelijk helemaal blij van de kleurrijke zitjes.

Hier hebben ze niet écht tapas zoals bij de andere zaken, maar kan je wel een leuke plank met lekkers bestellen. Uitgebreid borrelen dus.

Restaurants in Nerja

Ben jij niet zo van de “liflafjes” en wil je gewoon wat uitgebreider of avondvullend genieten van heerlijke gerechten? Dan zijn er ook een aantal hele fijne restaurants, waar je zo lekker kan eten!

Chiringuito AYO

Oké, hier ben ik misschien bijna elke dag geweest. Ik heb sowieso 3 keer paella op kan ik je vertellen. No shame, haha! Mega lekker. Dat komt ook deels doordat ik hier lekker een strandbedje huurde en hier dus ook gewoon bijna dagelijks aan het strand lag.

Maar bij AYO kom je al meer dan 30 jaar voor de lekkerste paella. Ik was namelijk zwaar geïnfluenct door vrienden van me. Je kan gewoon lekker op het terras gaan zitten (lees witte plastic tafels en stoelen aan het strand), of een bakje meenemen voor op het strand. Allebei wordt het veel gedaan.

Daarnaast heb je ook gewoon een menukaart met allerlei vlees- en visgerechten erop die je kan bestellen vanuit de keuken. Naast dat de paella onwijs lekker en goed gevuld is, is het ook gewoon heel gaaf om te zien hoe het Spaanse gerecht wordt bereid in gigantische pannen, buiten op het terras. Dat is gewoon bekent eten met entertainment.

Leuk feitje: Eigenaar Francisco Ortega Olalla (beter bekent als Ayo in de serie Verano Azul) is een van de mannen die vroeger de grotten van Nerja hebben ontdekt. Hij is inmiddels bijna 85 en staat zo nu en dan nog steeds de paella op te scheppen (zie foto).

Oliva

Ik vind het zelf altijd leuk om 1 keer in de vakantie iets luxer uit eten te gaan of even net iets meer uit te pakken. Zo ben ik een avond bij Oliva geweest. Dit restaurant had ik gevonden via de MICHELIN Guide.

Hier ging ik voor een heerlijk tasting menu met een wijn arrangement. Hierbij komen zowel vis als vlees voorbij en ik heb er (hoe kan het ook anders) als extra gang, ook nog kaas bij genomen. Het was een heerlijke avond en de gerechten zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Leuke en lekker combinaties kwamen voorbij.

Mocht je hier willen eten, dan is vooraf reserveren wel even handig om te doen. Toen ik kwam eten was er nog een plekje beschikbaar op het terras. Dat vond ik zelf helemaal niet erg, want je hebt daar een ontzettend leuk uitzicht op Plaza de España. Hier is het in de avond gezellig druk met spelende kinderen en mensen die gewoon bij elkaar komen om te kletsen.

El Pulguilla

Deze zaak had ik net als tapasbar natuurlijk ook al genoemd, maar achterin de zaak kan je ook echt in het restaurant zitten. Dat is leuk om te doen als je met een grotere groep mensen bent. Lekker wat gerechten op tafel laten zetten en alles delen. Ik hou daarvan. Ik heb hier zelf de eerste avond gezeten toen ik net in Nerja aankwam. Later vond ik het zelf leuker om in de tapasbar plaats te nemen.

Zorg er trouwens voor dat je hier wel op tijd bent, want het kan heel druk zijn en soms moet je even in de rij wachten of zit het gewoon echt vol.

Copa Vino

Wil je een keer iets anders eten dan de typisch Spaanse keuken? Dan is Copa Vino een aanrader. Een gezellige hotspot (veel kunst aan de muur) met een mooie wijnkaart en lekkere Italiaanse gerechten. Een keer een leuke afwisseling met al die heerlijke vis en tapas.

IJsjes eten in Nerja

Wie mij een beetje kent weet dat ik GEK ben op ijsjes. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n toetjes mens, maar voor ijs kan je mij het hele jaar door wakker maken. En lekkere ijsjes kan je zeker vinden in Nerja.

ALBI

Er zijn meer plekken in Nerja waar je ijsjes kan bestellen, maar ook deze had ik als tips gekregen en ik snap wel waarom. Heerlijke ijssmaken met van die lekkere chunky stukken erin. Ik ben hier bijna iedere avond geweest om de avond af te sluiten. In mijn geval ook ideaal gelegen, want ook deze zaak zit op Plaza balcón. En op Burriana Beach zit er trouwens ook een. Ideaal voor onderweg naar je hotel na een dagje strand, haha!

Hier kan je de hotspots in Nerja vinden:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest