TikTok food challenge: Chinese komkommersalade
Ik heb deze Chinese komkommersalade op TikTok voorbij zien komen en wilde deze per se een keer proberen om te maken. Dit is een top recept! Lees verder...

Ook dit recept voor een frisse, Chinese komkommersalade zag ik op TikTok voorbij komen en dit sprak mij METEEN aan! Komkommer vind ik sowieso echt al vanaf keinds af aon zo onwijs lekker en met de Aziatische producten wordt komkommer helemaal een feest. Deze komkommersalade is extra leuk omdat de komkommers op een bijzondere manier zijn gesneden.

Het allerlekkerst vind ik de sesam(olie) die er doorheen zit. Ik hou echt van de smaak daarvan. Mensen, dit moet je ECHT even proberen.

Hieronder vind je het recept.

TikTok Food challenge: Chinese komkommersalade

  • 1 bakje snoepkomkommers
  • 1 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el rijst wijnazijn
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sesamzaadjes
  1. Was de komkommers en leg een komkommer tussen twee eetstokjes. Dit is om te voorkomen dat je de komkommer helemaal doorsnijdt. Ik heb alleen cilindervormige stokjes, maar rechte stokjes zijn makkelijker, want die blijven beter liggen, hahah!

  2. Snijd de komkommer aan de bovenkant recht in over de gehele lengte. Draai de komkommer dan om en snijd die kant schuin (45 graden) in (zie video hieronder). Herhaal die bij alle komkommers.

  3. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Marineer de komkommer enkele uren in de marinade in de koelkast.

@kuukskes_kroepoek Chinese komkommer salade 🥒 #komkommer #chinesecucumbersalad #komkommersalade #tiktokfood #foodie #recipe #foodtiktok #foodlover #veganrecept #veganrecipe #chinesefood #umami #sesameseeds #friday #chinesekomkommersalade #cucumber #cucumberchallenge ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Lijkt dit recept je iets te pikant? Dan is dit recept voor Atjar Ketimoen misschien iets voor jou…

atjar ketimoen (zoetzure komkommer)
pinterest afbeelding kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest