pluktuin Eric sleutjes bloemen en planten
Wist je dat je in de Pluktuin van Eric Sleutjes Bloemen en Planten in Den Dungen, je eigen veldboeket kan samenstellen? Lees verder...

Oeeeh ik ben echt nog steeds geen hele goede plantenmoeder, maar van bloemen word ik zo blij! Ik vind het altijd geweldig om een mooie bos bloemen in huis te hebben, maar die veldboeketten op de markt zijn altijd best wel aan de prijs. En eerlijk is eerlijk, ik ben ook zo’n moeilijk persoon als het draait om kleur in mijn interieur. Hoe fijn is het eigenlijk om je eigen boeket helemaal samen te stellen? Dat kan in de Pluktuin van Eric Sleutjes.

Naast de Kas en de thee tuin kun je vanaf eind juni t/m eind oktober je eigen veldboeketten plukken in de geweldige bloementuin. Er zijn wel meer dan 80 soorten zoals asters, zonnebloemen, dahlia’s, rozen en ridderspoor.

Mijn zusje Aimy en ik hadden mama hier mee naartoe genomen voor haar verjaardag. Zelf een boeket plukken en lekker even wat eten en drinken. Super leuk om te doen en er waren nog lekker veel bloemen waar je uit kunt kiezen. Vooral de dahlia’s in al die mooie kleuren, geweldige pluimen en prachtige zonnebloemen. Ik word daar echt heel blij van!

Ook qua prijzen valt het reuze mee. Als voorbeeld. De bos die ik heb geplukt (die zie je op de foto), die kostte €3,-. Ik heb daar wel ook nog de vaas bij gekocht, want die vond ik echt te gek en die paste ook super in huis.

Als je voor de eerste keer komt, krijg je wat uitleg. Je krijgt een mand met een knipschaar en er staat aangegeven hoe je het beste een bloem of pluim kan knippen, zodat er weer nieuwe knoppen kunnen groeien en de tuin ieder jaar weer prachtig in bloei staat.

Hoe wij het hebben gehad? Dat zie je in de InstaReel hieronder…

Theehuis

In het theehuis kun je even bijkomen van het plukken en even rustig koffie drinken of lunchen. Wij gingen voor een kop soep met een tosti of worstenbroodje, maar je kunt ook kiezen uit verschillende belegde broodjes, salades of een stuk verse appeltaart.

De kas

De kas van Eric Sleutjes is tussen maart en oktober geopend en hier kun je ook terecht voor kruiden, (vaste)planten en diverse accessoires.

Voor meer informatie, openingstijden en het verhaal van Eric Sleutjes bloemen en planten ga je naar de website.

Ben jij niet zo van de verse bloemen in huis, maar wil je wel een vrolijk boeket dat je lekker lang kunt laten staan? Dan zijn deze LEGO bloemen iets voor jou. Je bestelt ze via hier: Bestel hier je Flower Bouquet.

LEGO BOTANICAL COLLECTION FLOWER BOUQUET

About Post Author

Facebooktwitterpinterest