3x zelf kruidenboter maken
Ben jij ook zo gek op knoflook- of kruidenboter? Dan heb ik hier 3 leuke recepten,om jezelf en je gasten te verrassen. Kruidenboter met een twist.

Voor het Paasdiner dat ik voor mijn familie heb gemaakt een aantal weken geleden, heb ik een hoop nieuwe recepten geprobeerd die echt de moeite waard zijn om te maken. Ik laat mijn familie altijd proeven en beslissen of een recept wel of (nog) niet op de blog kan. Zo had ik ook drie keer een recept voor kruidenboter op het menu staan.

3x zelf kruidenboter maken

Een spicy limoenboter, een knoflook- kruidenboter en een pittige chili-boter. Vooral de eerste twee waren favoriet. De eerste met name omdat de smaak zo verrassend is en kruiden- knoflookboter, omdat knoflook gewoon het allerlekkerste is dat er bestaat.

3x zelf kruidenboter maken

1. Spicy limoen kruidenboter

Wat heb je nodig?
– 150 gram ongezouten roomboter
– 1 limoen
– 1/2 rode peper
– een handje verse bladpeterselie (koriander kan ook, maar dat vind niet iedereen lekker)
– peper en zout (naar smaak)

Breng de roomboter op kamertemperatuur, zodat hij straks goed te mengen is. Rasp de zest van de limoen en pers het sap van een halve limoen uit. Snijd de halve rode peper en de peterselie helemaal fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Heerlijk.

spicy limoen boter
Spicy Limoen Boter

2. knoflook- kruidenboter

Wat heb je nodig?
– 150 gram roomboter
– 2 flinke teentjes knoflook
– verse kruiden (ik heb peterselie, bieslook, munt en basilicum gebruikt. Maar dit kun je natuurlijk helemaal naar smaak bepalen.
– zout en peper ( naar smaak)

Breng de roomboter op kamertemperatuur. Snijd de knoflook en kruiden helemaal fijn. Meng de knoflook, de kruiden en de boter goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. De lekkerste kruidenboter ooit!

kruiden- knoflookboter
kruiden- knoflookboter

3. pittige chili-kruidenboter

Wat heb je nodig?
– 150 gram roomboter
– cayennepeper (naar smaak)
– 1/2 verse rode peper
– een handje verse bieslook
– 2 teentjes knoflook
– zout en peper naar smaak

Breng de boter op kamertemperatuur. Snijd de bieslook en knoflook goed fijn. Meng de cayennepeper (hoeveelheid is naar smaak), de bieslook, knoflook en roomboter goed door elkaar, zodat alles goed mengt. Breng op smaak met zout en peper. Als je de boter niet pittig genoeg vindt (zoals mijn familie), kun je ook een hele peper gebruiken, of meer cayenne toevoegen.

pittige chili boter
Pittige Chili-boter

Zoek je ook een lekker brood om deze kruidenboters op te smeren? Kijk dan vooral even hier…

olijven foccacia
3X ZELF KRUIDENBOTER MAKEN

About Post Author

Facebooktwitterpinterest