Ben jij ook zo gek op salade, maar wil je eens iets anders? Of zoek je iets lekkers voor Pasen? Dan is deze Spaanse rijstsalade een heerlijk idee!

Ik ben gek op leuke en nieuwe recepten, maar kwam er best wel achter dat ik helemaal nog niet zo veel salades op de blog heb staan. En dat terwijl ik daar eigenlijk gek op ben. Omdat geel tegenwoordig best mijn kleur is en ik trouwens ook gek ben op koken met kurkuma, ging ik op zoek naar leuke salades voor Pasen. En zo kwam ik terecht bij deze rijstsalade van Chicks Love Food. Hij zag er zo lekker uit, dat ik dit ook wel wilde maken. So I did.. En deze salade is me een partij lekker!! En het recept heb ik hier voor je!

spaanse rijstsalade met chorizo

Ik heb het recept wel een beetje aangepast naar eigen smaak. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg lekker om er nog paprika doorheen te doen. Gewoon, omdat ik groente gewoon erg lekker vind, maar ook omdat het voor extra kleur en smaak zorgt!

spaanse rijstsalade met chorizo

Heerlijke rijstsalade met chorizo

calorieën (per portie): 379
eiwit: 11,2 gram
koolhydraten: 48,2 gram
vezels: 8,2 gram
vetten: 14,2 gram

 • 400 gram zilvervliesrijst
 • 2 rode paprika's (in kleine blokjes)
 • 1 vleestomaat (in kleine blokjes)
 • 15 zwarte olijven
 • 1 tl kurkuma
 • 250 gram tuinerwten (uit de diepvries)
 • 150 gram chorizo (in kleine blokjes)
 • 1 bosjes verse peterselie (fijngehakt)
 • olijfolie
 • zout en peper
 1. Kook de rijst volgens de verpakking Als de rijst gekookt is, doe je de warme rijst in een schaal en schep je de kurkuma er doorheen. De rijst krijgt nu de mooie gele kleur.

 2. Verwarm wat olie in de pan en wok de tuinerwten om en om. Haal de tuinerwten uit de pan, zet ze even weg en bak vervolgens de chorizo in de koekenpan mooi knapperig.

 3. Haal de chorizo uit de pan, snijd deze in blokjes. Meng de chorizo, olijven, blokjes tomaat en paprika, fijngehakte peterselie en de doperwten door elkaar.

 4. Schep het chorizo- groentemengsel door de gele rijst. Maak de salade af met een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout. Garneer met wat verse peterselie.

spaanse rijstsalade met chorizo

About Post Author

Facebooktwitterpinterest