Ik denk dat ik de film “chef” zo onderhand al 10 keer heb gekeken. Het eten is fantastisch, de rollen zijn geweldig en iedere keer als ik de film kijk hoop ik stiekem dat ik later ook rond mag rijden in een foodtruck en mijn eten mag delen met iedereen over de hele wereld. Zo dat was een lange zin. Maar bij deze film kan ik echt wegdromen. De muziek maakt het helemaal af. Jammer dat er nog steeds geen geurtelevisie bestaat, maar anders zou ik die film waarschijnlijk iedere dag kunnen kijken. Twee uur lang foodporn.. Heerlijk.

In één van de scenes wordt door de hoofdrolspeler een tosti gemaakt. Alleen het kijken naar die tosti maakt mensen hongerig. Ik zou zo mijn tanden willen zetten in die krokante, vette, gesmolten, met boter besmeerde en gegrilde rakker. Nou had ik toevallig een hoop kaas in huis. Ik ben alleen niet echt een broodeter. Om tosti’s te maken is brood toch best handig. Nu had ik het geluk dat ik van de week flatbreads had gemaakt, dus die kon ik mooi als basis gebruiken. Mijn variant is dan wel niet zo mega supersonisch als de tosti uit de film, maar ik vond hem wel geslaagd. Hij past in ieder geval in de categorie comfortfood. En wat is er nou lekkerder dan in de herfstvakantie op de bank te hangen met de beentjes omhoog, een tosti in je hand en een filmpje voor je neus? Nou? Precies.

Wat heb je nodig voor 1 tosti ( om te delen, of niet):
– 2 flatbreads (of twee (witte) boterhammen)
– 1 plak jonge kaas (milner 30+)
– een handje geraspte cheddar
– 2 el zachte geitenkaas
– een snuf chilivlokken
– 2 el (grove) mosterd

chef tosti

Smeer op beide boterhammen een royale laag met mosterd. Ik ben zelf gek op mosterd, dus ik doe lekker veel. Bekijk zelf even hoeveel mosterd je zelf lekker vind. Verdeel de kaas nu over één van de boterhammen, strooi er wat chilivlokken overheen en leg vervolgens de andere boterham erop. Leg je tosti nu op een instant grill ( dat is eigenlijk het beste, maar ik heb er geen) of in je tosti- ijzer en grill de tosti tot de kaas heerlijk gesmolten is, en het brood een krokant randje krijgt.

Nu hoef je de tosti alleen nog maar in stukken te snijden en op te eten. Puur genieten.

Liefs,
#Kuukskes

P.s. Ga vooral ook even die film kijken als je van lekker eten en leuke muziek houdt. Ook een leuke film voor bloggers en fans van social media.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest