In het midden van de Markthal staat een Turks Eettentje waar het altijd bruist van de energie. Het is er altijd druk en de prachtige schalen met kleurrijke hapjes vliegen je om de oren. Ik ben er met mijn ouders eens een hapje gaan eten..

In het midden van de Markthal zit een Turks eettentje waar bijna alle plaatsen altijd bezet zijn. Ik loop er regelmatig langs, maar het is er meestal te druk om even aan te schuiven. Dat heeft bij mij wel nieuwsgierigheid opgewekt. Als het ergens altijd druk is, moet het namelijk wel goed zijn toch?
DSC03839

Concept
Obba’s foodbar heeft echt de uitstraling van die typische, buitenlandse eettentjes waar de maaltijden vers voor je neus worden bereid en waar de bedrijvigheid lekker groot is. Het ruikt er altijd heerlijk naar vers bereid eten en de hapjes worden op grote schalen geserveerd. Mensen delen het eten en genieten samen van de schalen met lekkernijen, hapjes en drankjes. De kleurrijke schalen zijn prachtig opgemaakt en mensen die langslopen blijven altijd even staan om te zien wat er nu weer op tafel wordt geserveerd.

DSC07020 - kopie DSC07019 - kopie

Warm welkom!
Toen de Markthal begin oktober één jaar bestond ben ik lekker foto’s gaan maken en eens goed gaan kijken wat er nu allemaal precies te vinden is. Ik kwam aan bij Obba’s foodbar, werd gelijk warm verwelkomd en ik mocht lekker foto’s maken van de bar en het personeel. Ik had helaas niet de tijd om er even wat te eten (het was er namelijk wel ein-de-lijk even rustig), omdat ik een blogcursus had.

Ugur Zengin met zijn crew.
Ugur Zengin met zijn toppers.

Later op de avond liep ik er nog eens langs, maakte ik een praatje met wat mensen van het personeel en wilde ik er toch even gaan zitten. Het was echter al erg laat, dus ik beloofde om nog eens langs te komen om echt wat te proeven van die heerlijk uitziende hapjes. Vriendelijke mensen, een goede uitstraling van de zaak, dat zijn redenen om ergens (terug) te komen.

DSC07066 - kopie

Gezellig eten
Mijn ouders waren lekker een dagje in Rotterdam. We wilden ergens gaan lunchen en ik was eigenlijk wel heel benieuwd naar het eten bij Obba’s foodbar. Toen we aankwamen konden we gelukkig een plekje bemachtigen aan een tafel. Lekker het uitzicht over de hele Markthal. Boven de bar hangen borden met de gerechten er op. Wij hadden zin om even lekker wat kleine dingen te eten, dus we besloten om een mezze proeverij voor twee personen met z’n drieën te delen. Dit op aanraden van Ugur Zengin, de man die ik bij het eenjarig bestaan ook had gesproken. Hij is één van grote breinen achter dit leuke tentje.

Niet veel later werd de grote schaal gebracht. Allerlei kleine, heerlijke mezze’s werden geserveerd in verschillende bakjes. We hadden bestek gekregen, maar het eten vraagt er gewoon een beetje om om met de handen gegeten te worden. De geur van mijn kopje verse muntthee maakte het helemaal af. Heerlijk.

IMG_4335

Vlees of vega?
Lunchen bij Obba’s foodbar kan zowel uitgebreid als met kleine hapjes. Er zijn losse gerechten te bestellen of je kunt dus gaan voor de proeverij die ik met mijn ouders heb besteld. Wij hadden gekozen voor een proeverij met zowel salades als vlees, maar er zijn ook genoeg vegetarische soorten Mezze.

Hotspot
Obba’s foodbar is een super leuke tent om lekker en betaalbaar te lunchen. Leuke zitplaatsen aan de bar of aan de tafels, kei leuk personeel en lekker, maar vooral vers bereid eten. Of je nu een grote, kleine, vegetarische of vleeseter bent, er is voor ieder wat wils.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest