Met dit weer is warm eten het allerlekkerst. Een dikke trui, warme sokken en een goede kom soep maken de gure avonden ineens heerlijke knus en comfortabel. Met dit rode paprikasoepje zit je ook lekker snel aan tafel, want het is zo gepiept.

Met dit weer is warm eten het allerlekkerst. Een dikke trui, warme sokken en een goede kom soep maken de gure avonden ineens heerlijke knus en comfortabel. Met dit rode paprikasoepje zit je ook lekker snel aan tafel, want het is zo gepiept.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de soep:
– 6 rode paprika’s, in stukjes
– 250 ml water
– 1 el olijfolie
– 1 rode uit, grof gesnipperd
– 1 gedroogde chilipeper, in stukjes
– 2 tenen knoflook, fijn gesneden
– 1 tl komijnzaad
– zout en peper

Voor het broodje:
– 4 sneetjes donker roggebrood
– 1 halloumi (een kaassoort)
– 1 avocado
– evt. boter om te smeren

Verhit de olie in de pan. Voeg de ui en de chilipeper toe en fruit dit aan. Voeg de komijn, de knoflook en de paprika toe en bak alles even goed mee. Leg nu de deksel op de pan en laat het mengsel even 10 minuten garen.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel even lekker stoven.

IMG_4289

Laat ondertussen een grillpan heet worden. Snijd de kaas in 8 gelijke plakken en de avocado in tweeën. Leg de plakken kaas en de avocado ( met snijkant) in de grillplan en zorg ervoor dat ze een mooi streepje krijgen. Draai de kaas nog om en grill ook aan de andere kant een mooi streepje. Besmeer, mits je dat lekker vind, de sneetjes roggebrood met wat boter. Verdeel de plakken kaas over het brood. lepel de avocadohelften uit de schil en halveer ze. verdeel de avocado ook over de broodjes. Strooi er wat zout en peper over en, klaar!

IMG_4288

Haal de pan soep van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender. Druppel er wat olie overheen en garneer de soep tot slot nog met wat komijn.

Smullen maar!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest