flatbread van 2 ingrediënten
Het is altijd fijn als je lekkere dingen kunt maken waarbij je maar weinig ingrediënten nodig hebt. Voor dit heerlijke homemade flatbread, ofwel platbrood, heb je enkel twee ingrediënten nodig. En het is ook nog eens zo gepiept.

Het is altijd fijn als je lekkere dingen kunt maken waarbij je maar weinig ingrediënten nodig hebt. Voor dit heerlijke homemade flatbread, ofwel platbrood, heb je enkel twee ingrediënten nodig. Oké, ik gebruik ook wat zout en olijfolie, maar de basis van het brood is wel echt heel eenvoudig. En het is ook nog eens zo gepiept. Je maakt ook nog eens indruk op de mensen die mee eten, want zelfgemaakt is toch echt veel lekkerder dan die kant-en-klare afbaktroep.

Ik heb dit flatbread heel basic gehouden, maar je zou de olie ook nog kunnen mengen met andere kruiden. Ik heb er zelf wat komijn aan toegevoegd, omdat ik het flatbread lekker vind met kaas. En ja, komijn en kaas zijn ook dikke vrienden, dus die combinatie is helemaal top.

Ik gebruik dit flatbread graag bij de borrel om te dippen, maar het is ook perfect te gebruiken bij mijn meest gemaakte (zo vet!!) receptje ooit, het Griekse platbrood met kip en groenten.

flatbread van 2 ingrediënten

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g Griekse yoghurt (2% vet)
  • zout
  • olijfolie

optioneel:

  • 1 el komijnzaad
  1. Doe het bakmeel, de yoghurt, het zout en de komijn in een mengkom en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is goed als het enigszins plakkerig aanvoelt en elastisch is. Verdeel het deeg nu in acht even grote balletjes.  2. Rol de balletjes uit, of druk ze goed plat. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is i.v.m. de garing.Laat de grillpan ondertussen goed heet worden. Verdeel met een kwastje of een keukenpapiertje ondertussen de olie over beide kanten van de acht broodjes.  3. Leg de broodjes per stuk of per twee ( dit hangt een beetje af van hoe groot ze zijn) in de hete pan en bak ze ongeveer 3 à  4 minuten per kant.Als de broodjes aan beide kanten mooi zijn verkleurd, dan zijn ze klaar.  4. Je kunt de broodjes prima invriezen. Rooster of toast de broodjes voor gebruik nogmaals en ze smaken weer alsof ze vers gemaakt zijn.About Post Author

Facebooktwitterpinterest