Films, series en een bak met ijs. Topcombi!! Maar ijsjes zijn niet zo goed voor de lijn, of wel? Nou dit ijs komt toch wel redelijk in de buurt. Het is namelijk gemaakt van banaan. Laat die herfstvakantie maar komen..!!

Vanaf vandaag heb ik heerlijk een paar dagen vakantie, en dat betekent dat ik lekker de tijd kan nemen om gerechten te maken. Deze ochtend wilde ik een filmpje kijken, en hoe lekker is het dan om je lepel in een bak met ijs te steken. Ijs??? Als ontbijt?? Jazeker! Dit ijs is gemaakt van 1 ingrediënt: banaan. Ik heb er zelf nog wat pindakaas bij gedaan omdat ik dat gewoon erg lekker vind met banaan, maar inderdaad, dit ijs kun je maken van alleen banaan. Dus het is nog gezond ook. Hoewel, denk eraan dat in banaan wel veel suiker zit, dus eet ook dit ijs niet te vaak.
IMG_4298

Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen?
– 3 bananen (in stukjes gesneden en ingevroren)
– 2 el pindakaas (met stukjes)
– pecannoten en agavesiroop voor de garnering

IMG_4295

Ik heb een dag van tevoren de bananen al in stukjes gesneden en in de diepvries gegooid. Zo krijgen de bananen even goed de tijd om te bevriezen.
Nu komt het makkelijkste deel. Stop de stukjes banaan in de keukenmachine. Ik zet de machine eerst altijd even op ‘pulse’ zodat de grove stukken even de tijd krijgen. Na een tijdje zijn bananen helemaal in kleine stukjes gesneden. Ik wacht dan even een paar minuten en zet de machine dan gewoon op aan. Je zult zien dat de kruimels langzaam veranderen in romig ijs.

IMG_4296 (1)

In principe ben je nu al klaar. Maar ik vind het lekker om er nog wat dingen bij te voegen. Voor dit recept voeg je de pindakaas en een paar pecannoten bij het mengsel. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed door elkaar worden gemixt.

IMG_4299
Serveer je ijs met wat siroop en pecannoten. Lekker voor bij het ontbijt.. of als toetje.. of gewoon tussendoor!!

Liever iets warms eten met dit koude weer? Klik hier voor nog meer lekkere recepten met banaan.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest