Ga terug
Print
volkoren spaghetti puttanesca

COMFORT FOOD: volkoren spaghetti puttanesca

calorieën (per portie): 400
vet (g): 12,8
koolhydraten (g): 36,7
eiwit (g): 18,1

Course Main Course
Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 25 minuten
Servings 2
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 250 g gekleurde snoeptomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • 100 g kalamata olijven
  • 3 el kappertjes uitgelekt
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 handje verse basilicum
  • olie om in te bakken
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olie in de pan. Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de ansjovis in de pan. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt, want dat is echt bitter. Kook intussen de pasta, zoals op de verpakking staat beschreven. 

  2. Snijd de tomaatjes doormidden, hak de kappertjes, de kalamata olijven en  de chilipeper fijn en voeg deze aan de pan met knoflook toe. Bak de tomaten lekker zacht, zodat de sappen goed vrijkomen. Je kunt de saus eventueel op smaak brengen met wat extra peper. Ik vind zout niet nodig, omdat de ansjovis al zout genoeg is van zichzelf.

  3. Als je de pasta "al dente" is, voeg je hem toe aan de saus. Schud de pasta goed door de saus, zodat de smaken van de saus er goed in kunnen trekken. 

  4. Hak de basilicum fijn en roer deze op het laatste moment,vlak voordat je gaat uitserveren, door de pasta.

  5. garneer de pasta met wat Parmezaanse kaas! Heerlijk!