Print
hartige kersenflappen met brie

Hartige kersenflappen met brie

calorie├źn per portie: 270
Eiwit 9,1 gram
Koolhydraten 22,6 gram
Vezels 0,9 gram
Vetten 15,9 gram

Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 25 minuten
Servings 6

Ingredients

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1/2 blik vlaaifruit kers
  • 6 plakjes roombrie

Instructions

  1. Verwam de oven voor op 200 graden. Haal 6 velletjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze een beetje ontdooien.

  2. Snijd ondertussen de brie in 6 gelijke plakken en maak het blik met kersen open. Je hebt ongeveer de helft van het blik nodig.

  3. Pak een velletje bladerdeeg en leg in het midden een plakje brie en een deel van de kersen. Vouw het bladerdeeg nu dubbel en druk de randen met een vork aan, zodat de kaas en de kersen er niet uit kunnen lopen. Doe dit ook met de andere 5 kersenflappen. Je kunt de flappen natuurlijk ook in de klassieke driehoeken vouwen, maar omdat de brie rechthoekig was, vond ik dat wat gemakkelijker, haha!

  4. Leg de hartige kersenflappen op de bakplaat, kluts het ei en bestrijk de flappen met het geklutste ei. Bak de kersenflappen in ca. 15 minuten af, tot het bladerdeeg gaar en mooi goudbruin gebakken is.

  5. Warm serveren is het allerlekkerst, maar je kunt ze ook koud eten! Geniet ervan!