hartige kersenflappen met brie
Heb jij wel eens kersen met brie gegeten? Deze twee smaken gaan super goed samen in dit recept voor hartige kersenflappen! Leuk voor Pasen bijvoorbeeld.

Kersenflappen zijn echt super lekker. Ik was van plan om met kerstmis kersenflappen te maken, maar ik had zoals gewoonlijk, al veel te veel op het menu staan. Daar zat ik dan met een doosjes bladerdeeg in de diepvries en een blik vlaaifruit in de voorraadkast. Nou was ik afgelopen week mijn kasten aan het opruimen en meteen een plan aan het maken van recepten die ik kon maken met de spullen die ik al in huis had. En toen kwam ik weer uit bij mijn kersenflappen.

hartige kersenflappen met brie
hartige kersenflappen met brie

Ik was bezig met het bedenken van Paasrecepten en ik wilde nog een hartig hapje maken. Nou had ik ook nog een stuk brie in huis dat op moest. Kaas en fruit gaan vaak goed samen, zoals bij de tosti met brie en blauwe bessen, dus ik had het idee dat deze combinatie wel zou kunnen werken. En dat doet het, want deze hartige kersenflappen met brie zijn echt een feestje in de mond. Super eenvoudig om te maken en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig, dus dat is ideaal.

Hartige kersenflappen met brie

calorieën per portie: 270
Eiwit 9,1 gram
Koolhydraten 22,6 gram
Vezels 0,9 gram
Vetten 15,9 gram

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1/2 blik vlaaifruit kers
  • 6 plakjes roombrie
  1. Verwam de oven voor op 200 graden. Haal 6 velletjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze een beetje ontdooien.

  2. Snijd ondertussen de brie in 6 gelijke plakken en maak het blik met kersen open. Je hebt ongeveer de helft van het blik nodig.

  3. Pak een velletje bladerdeeg en leg in het midden een plakje brie en een deel van de kersen. Vouw het bladerdeeg nu dubbel en druk de randen met een vork aan, zodat de kaas en de kersen er niet uit kunnen lopen. Doe dit ook met de andere 5 kersenflappen. Je kunt de flappen natuurlijk ook in de klassieke driehoeken vouwen, maar omdat de brie rechthoekig was, vond ik dat wat gemakkelijker, haha!

  4. Leg de hartige kersenflappen op de bakplaat, kluts het ei en bestrijk de flappen met het geklutste ei. Bak de kersenflappen in ca. 15 minuten af, tot het bladerdeeg gaar en mooi goudbruin gebakken is.

  5. Warm serveren is het allerlekkerst, maar je kunt ze ook koud eten! Geniet ervan!

hartige kersenflappen met brie
hartige kersenflappen met brie

About Post Author

Facebooktwitterpinterest