zoete tosti met brie en bosbessen
Ik mocht van besteldesembrood.nl twee broden testen en ik heb met één van de broden een zoete tosti gemaakt met brie, blauwe bessen en lemon curd. Super lekker en leuk om te serveren bij bijvoorbeeld de Paasbrunch.

In de winter vind ik het heerlijk om iets warms te eten bij de lunch. Tosti’s zijn super lekker om te maken bijvoorbeeld. Niet alleen hartige, maar ook een zoete tosti vind ik super lekker om te maken. Wat super leuk is, is dat ik broden mocht uitproberen van https://www.besteldesembrood.nl/. De vraag was, of ik er leuke recepten mee wilde maken en of ik een review wil schrijven over de broden. En daarom is mijn eerste recept met deze broden een zoete tosti met lemon curd, brie, blauwe bessen en het cranberry zuurdesembrood. Een super leuk lunchgerecht voor bijvoorbeeld een Paasbrunch.

cranberry zuurdesembrood

besteldesembrood.nl

Maar eerst over besteldesembrood.nl. Een website waarop je verschillende soorten (zuur)desembroden kunt bestellen, maar ook samengestelde pakketten en chocolade. De broden worden verzonden, en hoef je zelf alleen nog af te bakken. Je kunt de broden ook invriezen, om ze later af te bakken. Wat ik er zo tof aan vind, is dat ze smaken hebben, die je niet zomaar in de winkel kunt vinden. Ik zou er zelf misschien niet gelijk voor kiezen om brood online te bestellen, omdat ik de bakker om de hoek heb wonen, maar het is wel super handig als je minder goed ter been bent, of veel broden tegelijk wilt bestellen. Ook loop ik in de supermarkt best vaak brood mis in de avond, Zeker als je je bedenkt dat de broden in de vriezer nog langer houdbaar zijn.

De broden die ik nu heb, en nog een aantal broden die ik op de website heb zien staan, zijn bijvoorbeeld super leuk voor bij de borrel of voor iets anders speciaals. Ik verheug me ook al om iets te maken met het papaya-brood. Het is ideaal dat de broden worden thuisbezorgd en je hebt dus altijd verse afgebakken brood. Als je het deeg helemaal zelf moet maken, is het veel meer werk.

Qua smaak van dit brood zou ik sowieso aanraden om het een keer te proberen. Ik vind het brood erg lekker. Ten eerste is het rijkelijk gevuld met cranberries, is de korst goed krokant na het bakken en het brood is ook geschikt om te roosteren, of in dit geval om te bakken in de pan als tosti.

Zoete tosti met cranberry zuurdesembrood, brie en blauwe bessen

  • 100 g blauwe bessen (uit de diepvries)
  • 1 scheutje honing
  • 4 sneetjes (donker) vruchtenbrood (Ik heb cranberry zuurdesembrood gebruikt)
  • smeerbare boter of margarine
  • 6 plakjes brie
  • 4 el lemon curd
  1. Verhit een pan op het vuur en doe de blauwe bessen er in. Doe de honing erbij en kook de bessen op een middenhoog vuur, tot ze knappen en sappig worden. Haal de pan dan van het vuur.

  2. Smeer boter op één van de zijden van de boterhammen. Draai de boterhammen om en verdeel de lemon curd over de sneetjes. Leg op twee sneetjes brood de plakjes brie. Verdeel de blauwe bessen er overheen, leg de andere sneetjes brood erop en bak beide tosti’s in de pan tot ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. 

zoete tosti met brood van besteldesembrood.nl

 

Het brood dat je op de afbeeldingen ziet, heb ik gekregen.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest