pindakaas- bananenrepen met kokos
Zin in een lekkere snack voor op je werk of op school? En heb je rijpe bananen over? Dan zijn deze banaan- pindakaas repen met kokos een super lekker receptje om te maken! En ook nog eens kei eenvoudig!

Ik had weer eens zin om een lekkere snack te maken voor op school. Ik had nog een paar rijpe bananen over dus ik vond sowieso dat ik daar iets mee moest maken (in het kader van het voorkomen van voedselverspilling). Daarnaast had ik nog een restje kokos maple pindakaas over (van mister kitchens), dus daar wilde ik ook wat mee. En toen dacht ik; laat ik er kuukskes mee maken. En ze zijn kei lekker geworden. Ik had een beetje zitten speuren en vergelijken op Pinterest en uiteindelijk kwam dit recept eruit.

Het recept is goed voor 6 repen. super geschikt als tussendoortje, maar eventueel ook voor bij het ontbijt. En stiekem nog een beetje gezond ook!

pindakaas repen met kokos en banaan

energierepen met banaan, kokos en pindakaas
5 van 1 stem
Print

bananen- pindakaas repen met kokos

Course Snack
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 6

Ingredients

 • 1 el kokosolie
 • 3 rijpe bananen
 • 1 el honing
 • 3 el pindakaas (ik heb kokos maple gebruikt)
 • 300 g havermoutvlokken
 • 1 handje kokosvlokken
 • 2 el chia-zaad

Instructions

 1. Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen in een kom. Hoe rijper ze zijn, hoe beter te ze kunt prakken. Smelt in een klein pannetje de kokosolie, pindakaas en honing tot het een mooi, egaal papje is. Haal de pan dan van het vuur. 

 2. Schenk het pindakaasmengsel bij de banaan en roer het geheel goed door elkaar. Roer vervolgens de kokosvlokken, het chia-zaad en de havermout door het geheel tot een plakkerig mengsel.

 3. Vet een bakblik in en verdeel het mengsel over de bodem. Ik heb zelf een vierkante vorm, daardoor kan ik later mooie repen afsnijden. 

 4. Bak de koek in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal hem dan uit de oven, laat hem iets afkoelen en stort hem dan op een rooster. Snijd de koeken in gelijke repen. Je kunt ze, als ze dat halen, invriezen. Anders bewaren in de koelkast! Yummm!!

energierepen met banaan, kokos en pindakaas

About Post Author

Facebooktwitterpinterest