tropische kip ananas salade
Deze tropische kip ananas salade, is super leuk en lekker om te serveren bij een Paasbrunch. Maar ook kei lekker als smeersel op een toastje of stokbroodje bij de borrel. Ga dit maken.

Over iets meer dan een week is het weer Pasen. Ik kan me van vroeger uit herinneren dat we vaak met Pasen gingen gourmetten, maar de laatste jaren zijn we meer van de brunches en lunches geworden. En terecht.. Je kunt namelijk zo veel leuke gerechten maken voor de vrolijke lente viering. Daarom heb ik dit keer een lekker lunchrecept voor je met kip en ananas. De tropische kip ananas salade. lekker voor op brood. En niet alleen op brood, maar ook op toastjes of crackers.

Deze salade is trouwens extra lekker op het desembrood papaya van besteldesembrood.nl. Ik had al eerder verteld dat ik de broden van deze website mocht proberen en eerder heb ik een super lekker zoete tosti met blauwe bessen en brie gemaakt op het cranberry zuurdesembrood. Ik moet zeggen dat ik het papaya brood nóg lekkerder vind, dan het cranberry zuurdesembrood. Doordat het brood heel licht is, komen de smaken van de papaya en rozijnen goed tot hun recht. En in combinatie met de tropische kip ananas salade, is het brood een waar feest.

desembrood papaya van besteldesembrood.nl
desembrood papaya van besteldesembrood.nl

tropische kip ananas salade kuukskes

tropische kip ananas salade

Course lunch, Salad
Total Time 30 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

 • 2 kippendijfilets
 • 500 ml kippenbouillon
 • 1 klein blikje ananasschijven uitgelekt
 • 1 handje verse bieslook fijngesneden
 • 5 el magere yoghurt
 • 1 el mayonaise
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1/2 rode peper fijngesneden
 • zout en peper

Instructions

 1. Pocheer de kippendijfilets ca. 10 minuten in de warme (niet kokende) kippenbouillon. Laat de ananas GOED uitlekken. er moet zo veel mogelijk vocht uit. Anders wordt de salade te waterig.

 2. Snijd de ananas (of gebruik zoals ik voorgesneden ananas.. ja i knoooow lui) in kleine blokjes. Snijd de rode peper en de bieslook fijn. Meng de yoghurt, de mayonaise, de bieslook, rode peper, kurkuma en eventueel wat zout en peper door elkaar tot een mooi sausje. 

 3. Haal de kippendijen uit de bouillon en snijd ze fijn. Laat ze goed afkoelen. Roer de afgekoelde kip met de stukjes ananas door het sausje. Koud serveren. Het is gegarandeerd een succes!! Smakelijk!

kuukskes tropische kipsalade

Voor nog meer kip kijk je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest