Dit is de eenvoudigste ovenschotel die je kunt maken. Je hoeft alleen alles in de braadslee te doen en de oven doet de rest! Heerlijk maaltje!

Dit is een van de eenvoudigste gerechten die je kunt maken. Je verwarmt de oven voor, je legt alles op een braadslee en de oven doet het volledige werk. Ik heb dit recept overigens niet zelf bedacht. Ik heb het van de website van Jamies Magazine. Wat ik zo lekker aan deze ovenschotel is dat je er weinig voor hoeft te doen, maar het echt super smaakvol is. Heerlijk.

Ik heb het recept overigens wel aangepast met dat wat ik in huis heb. Dus hij is niet precies hetzelfde.

Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?
– 8 sneetjes pain campagnard
– 8 kippendijfilets
– 2 handenvol kerstomaatjes of romaatjes.
– 1 bosje basilicum
– 1 bolletje knoflook
– een handvol kalamata olijven, ontpit
– 1 gedroogde chilipeper
– 8 plakjes ontbijtspek
– olijfolie
– zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een braadslee waar alle kip in een enkele laag in past. Scheur de sneetjes brood in kleine stukjes en leg deze op de bodem van de braadslee. Haal alle teentjes van de knoflook los, maar pel ze niet. Haal de basilicumblaadjes van het steeltje en verdeel deze met de knoflooktenen, kip, tomaatjes en olijven over de stukjes brood Zorg ervoor dat de kip goed bovenop ligt. Voeg olijfolie, zout en peper naar smaak en de chilipeper toe. Bak het geheel in de oven in 30 minuten.

Draai de kip na 30 minuten om en leg de plakken spek er bovenop. Bak de ovenschotel nu nog 15 minuten, totdat het spek mooi krokant is en de kip goudbruin.

Serveer de kipschotel met een groene salade.

Liefs,
Kuukskes

Facebooktwitterpinterest