MEDINA IN FEZ
In 2015 heb ik een excursie door Marokko gedaan met mijn opleiding. Ik heb hier een zo compleet mogelijk (foto) reisverslag over geschreven. Lees het hier..

In 2015 ben ik met de PABO voor het vak wereldoriëntatie op excursie geweest naar Marokko. Met als doel het kennismaken met de cultuur, Arabische bouwkunst en architectuur, het ontdekken van de verschillende klimaten, en het verdiepen in de Islam. Al deze informatie konden we dan toepassen in het handelen voor de klas.

VOLUBILIS MAROKKO
VOLUBILIS MAROKKO

Nou, het was echt een geweldige reis. We hadden sowieso drie begeleiders die onwijs veel over het land konden vertellen, wat de reis nóg boeiender maakte. Daarbij is Marokko gewoon een heel bijzonder land. Een compleet andere wereld met verschillende klimaten, normen, waarden en manier van leven.

complexe touristique timnay inter-cultures

In deze blog neem ik je mee op de reis die wij in 9 dagen hebben gemaakt. Daarbij heb ik ook een plattegrond gemaakt waarbij je een beetje een beeld kun krijgen van waar wij zijn geweest. Wellicht de moeite om dezelfde route eens te volgen. Je krijgt in ieder geval een heel duidelijk beeld van dit veelzijdige en overweldigende land. Het is misschien wat informatiever geschreven dan ik normaal doe, maar dat komt doordat ik hier ook echt iets wilde leren, haha. In dit verslag kom de juf in me naar boven.

KORAN SCHOOL MARRAKECH
JUF KEL IN MARRAKECH

Tussendoor zie je soms ook wat tekeningen. Dit zijn foto’s, die ik heb nagetekend tijdens de busreizen en in de hostels.

KORAN SCHOOL MARRAKECH
TIJDENS DE BUSREIS HEB IK WAT FOTO’S NAGETEKEND.

19 maart 2015:

Dit was een dag waarbij we veel moesten reizen. We moesten al heel vroeg in de ochtend op het vliegveld zijn. Het is ongeveer 3 uur vliegen naar Marrakech. Bij aankomst stond er een bus voor ons klaar. We gingen eerst boodschappen halen voor de komende dagen. Vooral veel flesjes water. Daarna vervolgden we onze weg naar Casablanca… (Klik op de foto om naar de blog te gaan)

22 maart 2015:

Dit was stiekem de dag waar ik het meest naar uit had gekeken. Op deze dag gingen we op een kameel door de woestijn rijden. Als je dat doet, ben je het Europese gevoel wel kwijt hoor. Maar voordat het zover was, gingen we eerst de Hoge Atlas in. Het moment dat het mediterrane Marokko wordt ingeruild voor het warme, droge deel. Hier kreeg ik weer echt het “Marokko-gevoel”… (Klik op de foto om naar de blog te gaan)

KAMEEL RIJDEN BIJ ERG CHEBBI
KAMEEL RIJDEN BIJ ERG CHEBBI

Dag 7

Op weg naar Ait Benhaddou rijden we door Ouarzazate. In dit gebied worden veel bekende films (waaronder SATC 2, Star Wars, Kingdom of Heaven etc.) opgenomen. De steenwoestijn is het decor voor vele films. Hier staat ook de grootste filmstudio van de wereld… (Klik op de foto om naar de blog te gaan)

MEDINA IN MARRAKECH
DJEMAA EL FNA

Hier kun je onze route vinden:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest