Hmm.. Deze roze pesto met rode bieten en walnoten is super eenvoudig om te maken en echt heel lekker. Hoe je deze pesto moet maken lees je hier.

Pesto is een van mijn favoriete sauzen. Het fijne is ook dat je pesto met zo veel verschillende ingrediënten kunt maken. Dit keer heb ik een roze pesto gemaakt zonder Parmezaanse kaas, simpelweg omdat ik het niet in huis had. Ik weet eigenlijk niet of het dan wel officieel een pesto te noemen is, maar hij is in ieder geval echt super lekker!

Wat heb je nodig voor een potje pesto?
– 1 gekookte rode biet
– 1 handje walnoten
– 2 el olijfolie
– een snuf zout en peper

Je hoeft hier zelf eigenlijk niet zo heel veel voor te doen. Ik heb de biet van tevoren wel in een paar kleinere stukjes gesneden, zodat hij wat makkelijker in de keukenmachine gaat. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng het geheel tot een mooi, roze pesto. Ik vind het zelf wel lekker als er nog een klein beetje een bite heeft, dus ik maak hem altijd iets grover.

Super lekker!!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest