Hmm.. Ik heb weer een lekker gerecht voor je met mosselen! Dit keer heb ik ze niet in bier gekookt, maar in witte wijn. Heerlijk met stokbrood en huisgemaake kruidenboter.

Ik heb weer een lekker recept voor je met mosselen! dit keer niet met bier, maar met witte wijn. Het recept stelt eigenlijk niet zo veel voor, maar de witte wijn geeft de mosselen wel super veel smaak! Dit keer heb ik mijn mosselen niet met frietjes gegeten, maar met stokbrood en homemade kruidenboter. Super lekker.

Mosselen in witte wijn


Prep Time 12 minuten
Cook Time 8 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 2
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 zakje soepgroenten
  • 2 teentjes teentjes knoflook
  • 250 ml witte wijn
  • 1 stokbrood
  • 1 bosje verse kruiden ik had basilicum, peterselie, Marokkaanse munt en bieslook
  • 100 g zachte boter hij moet goed smeerbaar zijn
  • 1 snuf zout en peper
  • olie om in te bakken

Instructions

  1. Spoel de mosselen onder een kraan af en gooi de schelpen die kapot of open zijn (als je erop tikt) weg. Laat de mosselen even in koud water liggen.
  2. Snijd een teen knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook met de soepgroenten aan. Voeg de wijn, eventueel wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Giet de mosselen af en doe ze in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 8 minuten op hoog vuur gaar. Schud de pan met regelmaat.
  3. Snijd ondertussen het stokbrood in stukjes. Snijd de andere teen knoflook en de groene kruiden heel fijn en roer ze door de zachte boter.
  4. Als de mosselen gaar zijn, dien je ze warm op met het stokbrood en de kruidenboter. De schelpen die dicht zijn gebleven gooi je weg.

Smakelijk!!

 

Facebooktwitterpinterest