Het is natuurlijk weer mosseltijd en dat betekent dat je weer helemaal los kunt gaan met de zwarte schelpdiertjes. Dit keer een lekker receptje waarin de mosselen gekookt zijn in bier! Heerlijk!

Mosselen.. Ze zijn er niet het hele jaar helaas (ten minste, de lekkere dan), maar als ze er zijn, moet en zal ik ze eten. De kleine schelpdiertjes zijn super gemakkelijk om te bereiden en daarbij zijn er super veel recepten om mosselen te bereiden.
Daarom kook ik in dit recept, de mosselen in bier… Ja bier!! Bier is sowieso een super product om mee te koken, maar het geeft de mosselen net dat beetje extra. Mosselen worden vaak bereid in water, wijn, of bijvoorbeeld in pittige tomatensaus. Maar ik had toevallig nog bier in huis, dus vandaar dat ik vandaag voor de mosselen in bier ben gegaan. Daarbij is bier met mosselen heel erg lekker, dus het is ook absoluut geen straf!

Wat heb je nodig voor ca. 2 personen?
– 2 kg mosselen
– 1 zak boeren soepgroenten
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 (wit) stokbrood
– 2 flesjes (bruin) bier
– diverse sausjes
– zout en peper
– olijfolie

Spoel de mosselen af, haal de kapotte en open mosselen er tussenuit en gooi die weg. Laat de andere mosselen even in een schaal of pan met water liggen.
Snijd intussen de rode ui in grove stukken, de knoflook in plakjes en bak deze in een verhitte mosselpan op, met wat olijfolie. Doe na één minuut de boeren soepgroenten erbij en bak het mengsel ca. 3 minuten.

Doe nu de mosselen in de pan erbij en giet het bier eroverheen. Kook de mosselen nu in 5-8 minuten gaar met de deksel op de pan.
Zorg ervoor dat je de mosselen af en toe goed schud in de pan, zodat de hitte goed verdeeld wordt en de mosselen goed kunnen garen.

Serveer de mosselen met stokbrood en verschillende sausjes, of ga lekker voor een moules frites.

Liefs,
#Kuukskes

Voor nog meer lekkere visrecepten, neem je hier even een kijkje:
– Visburgers met erwtenpuree

– moules frites, maar dan anders

– Groene asperges met zalm, uit de oven

About Post Author

Facebooktwitterpinterest