Oké, dat ik verliefd ben op mosselen mag duidelijk zijn, want ik heb ze deze week al 3!!! keer gegeten. Na een stevige week PABO kamp is er niets zo fijn als bij je ouders neer crashen en flink verwend worden. Hoe deden ze dit afgelopen zaterdag? Exact, met mosselen en stokbrood. Nou vind ik stokbrood met kruidenboter en krieltjes echt top bij mosselen, maar friet, ja dan kom ik weer bij die friet, is toch wel echt de beste optie.

Afgelopen week wilde ik een receptje maken met mosselen en friet, maar er kwam onverwacht een vriendinnetje eten, dus we aten weer mosselen met stokbrood en krieltjes. Maaaaar, ik vond toch wel dat ik mijn favoriete maaltje een keer moest eten deze week, dus ik luidde het weekend in met nog maar een pannetje mosselen. Dit keer wel ECHT met friet. Dit waren trouwens niet zomaar frietjes, maar frietjes van zoete aardappel, en het recept kun je hier vinden.

Ik besloot om de mosselen nu dan ook maar extra lekker te maken, dus ik ging voor een pittig receptje.

wat heb je nodig voor 1 portie?
– 1 kg mosselen
– 1 el Tikka masala pasta (ja met die pasta kun je ook heerlijke bonensoep maken)
– 1 blik tomatenblokjes
– 250 gr soepgroente
– 1 gedroogde chilipeper
– 1 el olijfolie

Spoel de mosselen goed af in koud water. Tik met je vinger tegen de mosselen die een beetje openstaan. Als het goed is sluiten ze dan weer netjes. Zo niet, gooi ze dan weg. Gooi ook de schelpen weg die kapot zijn. Verhit de olie in een mosselpan en doe de tikka masala erbij. Roerbak dit even en blus het daarna af met een bodem water. Doe een beetje soepgroente in de pan en een deel van de tomatenblokjes. Voeg nu een deel van de mosselen toe. Verdeel de groente, de tomaten en de mosselen continue op bovenstaande manier, totdat de pan is gevuld. Zet het vuur nu hoog en kook de mosselen ca. 5 minuten tot de schelpen mooi openstaan en de mosselen mooi geel/ oranje van kleur zijn.

Geloof me, het is een feestje in de mond. Ik had zo nog wel een kilo kunnen opeten, maar dat vond ik toch wel een tikkie overdreven.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest