zoete aardappelfriet met wasabi yoghurt dip
Deze zoete aardappelfriet met een dipsaus van wasabi en yoghurt is echt een heerlijk maaltje. Ik bak de frietjes in de airfryer!

Ik ben gek op friet. Nou is friet alleen niet echt iets wat past in de categorie “gezonde maaltijd”. Gelukkig is daar dan de zoete aardappel. De naam heeft hij puur te danken aan zijn uiterlijk, want de zoete aardappel is een knol en behoort helemaal niet tot de aardappel familie. naast het uiterlijk is de zoete aardappel wel op veel dezelfde manieren te verwerken als een gewone aardappel. Je kunt hem roosteren, grillen, poffen of koken, en je kunt er zelfs puree van maken. Ik zal nog wel vaker over dit heerlijke dingen gaan schrijven, want ik maak er graag verschillende gerechten van. Vandaag is het echter weekend, en had ik zin in frietjes, dus hier heb ik een heerlijk recept van mijn variant op de zoete aardappel frietjes.

Ik heb er ook een lekker fris dipje bij gemaakt, want wat is friet zonder dip? Vrijwel niks, naar mijn mening.

Wat heb je nodig voor 1 portie?
– 1 zoete aardappel
– 1 tl cajunkruiden
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl rozemarijn
– een scheut olijfolie

Snijd de zoete aardappel in frietjes van ongeveer 1 cm dik. leg ze in een kom met water en wat zout (Dit zorgt er voor dat het zetmeel eruit trekt, en de friet wordt er wat droger van). Laat de friet ca. 20 minuten weken en spoel ze daarna goed af onder de koude kraan.

Verwarm ondertussen de oven of airfryer voor op 200 graden. Dep de frietjes droog en doe ze in een droge kom. schenk de olijfolie erbij en voeg de kruiden toe. meng het geheel nu goed door elkaar en zorg dat alle frietjes lekker gekruid zijn.

Doe bakpapier op een plaat en verdeel de frietjes erover. Bak de zoete aardappelfrietjes ca. 35 minuten tot ze mooi droog zijn. Ik zeg hierbij ca. 35 minuten omdat mijn oven nogal eens wispelturig kan zijn en de frietjes de ene keer iets langer nodig hebben dan de andere keer, dus bekijk de baktijd zelf even met je eigen oven. de baktijd kan wellicht verschillen. In de airfryer bak ik ze in ca. 23 minuten gaar.

Wat heb je nodig voor de dip?
– 2 el magere griekse yoghurt
– 1 el yoghurtmayonaise
– 1 tl wasabi pasta
– snufje gedroogde peterselie

Meng de bovenstaande ingrediënten in een schaaltje door elkaar, et voilà!! Super simpel. Ik heb deze heerlijke frietjes vanavond met een tartaartje gegeten, maar je kunt er natuurlijk gewoon iets bij serveren wat je lekker vindt! Smakelijk!

zoete aardappelfriet met wasabi yoghurt dip

About Post Author

Facebooktwitterpinterest