herfst favoriet: vegetarische pompoen lasagne
Deze vegetarische pompoen lasagne is echt een van mijn favoriete gerechten tijdens de herfst. Een oldie, but goldie op de blog van Kuukskes..

De herfst begint helaas vroeg dit jaar. Wat mij betreft iets te vroeg, maaaaar de herfst heeft ook een hoop mooie dingen, dus misschien moeten we maar gewoon extra genieten van deze hele lange herfst. Als ik aan herfst denk, denk ik namelijk aan prachtige bossen, wandelingen, mooie bladeren, kastanjes en pompoenen. En dan niet die enge van de Halloween, maar die pompoenen waar je soep, puree of lasagne mee maakt. En daar past deze vegetarische pompoen lasagne perfect bij.

Deze lasagne heb ik lang geleden een keer gemaakt, en het was echt een succes. Ondertussen heb ik hem steeds meer naar mijn eigen smaak gemaakt, en nu vind ik hem eigenlijk gewoon helemaal top. Hij is super eenvoudig om te maken en ook nog eens vegetarisch. Ik ben gek op vlees en vis, maar soms is het ook wel eens lekker om een dagje zonder te doen.

Om het mezelf een keer gemakkelijk te maken, heb ik niet zelf pompoenpuree gemaakt, maar een blikje van KoRo gebruikt. Ik heb er inmiddels standaard een aantal blikken van in de kast staan en ik ben niet de enige, want ze zijn populair op op de website van de Duitse webshop in bulkproducten. Ik ben er fan van.

Met de code “kuukskes” krijg je standaard 5% korting op je bestelling, dus ik zou zeker eens een kijkje nemen. Ik bestel er graag producten die je in Nederland niet zo snel kan verkrijgen. Je bekijkt de webshop via de knop hieronder:

En nu terug naar het recept. Ik haal uit deze lasagne ca. 4-6 porties. Een beetje afhankelijk van wat ik voor- of achteraf er nog bij eet. En het is écht zo’n lekkere lasagne, dus echt een keer proberen hoor!

Vegetarische Pompoen Lasagne

 • 1 blik pompoenpuree (of 400 gram verse)
 • 1 groene paprika (fijn gesneden)
 • 1 rode paprika (fijn gesneden)
 • 1 rode ui (gepeld en gesnipperd)
 • 1 Spaanse peper (fijn gesneden (eventueel zaadlijsten verwijderd))
 • 50 g Parmezaanse kaas vlokken
 • 250 g ricotta
 • 1 pak (volkoren) lasagnebladen
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • pijnboompitten
 • olijfolie om in te bakken
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Versnipper de ui en snijd de paprika fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de ui en paprika ca. 2 minuten gaar.

 2. Schep de pompoen en de versnipperde chilipeper erdoor en bak dit nog 3 minuten. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng het mengsel aan de kook. Voeg tot slot de helft van de ricotta erdoor en breng het eventueel op smaak met zout en peper.

 3. Schep een beetje saus op de bodem van de ovenschaal. Zorg dat alles goed verdeeld is. Dek de laag af met een laag lasagnebladen. Schep hier weer een beetje saus op en maak zo met de rest van de bladen en de saus alle lagen. Zorg dat de bladen goed bedekt zijn met saus, anders drogen ze uit. Eindig met een laag tomatensaus.

 4. Verdeel de rest van de ricotta over de lasagne. Garneer de lasagne nog met vlokken Parmezaans kaas en pijnboompitten.

 5. Bak de lasagne in de oven nog ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Kan jij naast deze pompoen lasagne, net als ik tijdens de herfst, geen genoeg krijgen van lekkere recepten met pompoen, klik hier dan voor meer…

About Post Author

Facebooktwitterpinterest