Het zal officieel geen werkwoord zijn, maar ik gebruik het regelmatig. Ik woon alleen in mijn studentenflatje, en ik eet graag samen met vrienden of vriendinnen. Dit gebeurt echter niet zo vaak, want ik heb het behoorlijk druk met mijn opleiding en werk. Ik ben weinig thuis en moet daarom ook vaak makkelijk en snel kunnen eten.
Ik heb dit een tijd gedaan met kant- en klaar maaltijden, maccie en thuisbezorgd, maar daar werd ik naast lui ook een stuk breder van. En nee, ik werd geen kast, maar een Michelin mannetje.

Wat ik daarom vaak doe is een weekprep maken. Ik maak 2 of drie grotere gerechten en verdeel die lekker in bakjes, zodat ik eigenlijk de rest van de week niet meer hoef te koken. Dit doe ik echter wel alleen met ECHT lekkere maaltjes, want ik heb maar een klein vriesvakje en ik heb ook geen zin om 4 dagen dezelfde maaltijd te eten. Dat zorgt niet echt voor de variatie, en dan valt er ook nog maar weinig te bloggen.

Ik heb een hele tijd geleden ook een vriend gesproken die mij vertelde over “thuis afgehaald”. Dit is een site waarop je in de buurt een maaltijd kan afhalen voor een leuk prijsje ( denk aan de kosten voor de boodschappen, ga niet voor dikke winst). Ik durf het persoonlijk nog niet echt aan, en het nadeel is dan ook weer dat ik wat meer thuis moet zijn, wat ik dus niet vaak ben. Ik ben wel benieuwd of meer mensen hier bekend mee zijn, en of dat het werkt.
In dat geval hoef je niet meer steeds te preppen, en dus 3 dagen dezelfde maaltijd te eten.

Voor nu prep ik gewoon lekker voor mezelf. Deze week is enorm volgepland, dus het is super fijn dat mijn koelkast vol staat met vers en gezond eten. En daarbij, homemade is toch ook wel echt 100 keer lekkerder dan die magnetronmeuk.

P.s. De preppies op deze foto zijn ook hier op de site te vinden. Deze week eet ik lekker pompoen lasagne en Bulgur met kip.

Liefs
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest