Met couscous zijn we allemaal ondertussen wel bekend, maar kennen jullie ook al bulgur ( ook wel bulghur of boelgoer genoemd)?? Het zijn Durum tarwekorrels die voornamelijk in het Midden Oosten worden gekookt en gedroogd. Het wordt in Marokko en Turkije veel gegeten.
Het lijkt dus wel een beetje op mijn bekende favoriet, en is net zoals deze couscoussalade zowel koud als warm te eten. Bulgur is eventueel zelfs te verwerken in pap.

In dit recept ga ik er een lauwwarme salade met groenten van maken, die ik serveer met gegrilde kippenborst.

wat heb je nodig voor 4 personen?
– 4 kipfilets
– gedroogde peterselie
– 250 gr bulgur
– 1 el rasel hanout
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 1 blik tomatenblokjes
– olijfolie

Doe de bulgur in een schaal en schenk er ruim kokend water overheen. Laat de bulgur hier ca. 10-15 minuten in willen tot het la het vocht op heeft genomen (Kijk, hier lijkt het al een beetje op couscous). Verhit ondertussen een grillpan. Sprenkel wat olijfolie over de kipfilets en verdeel de peterselie erover. Doe nooit de olie in de grillpan zelf, want dan is de kan erg groot dat je lekkere maaltje verbrandt, en dat willen we niet. Bak de kip tot hij mooi gaar en goudbruin is.
Snijd ondertussen de courgette en aubergine in blokjes en de paprika’s in reepjes. Verhit een pan en doe er wat olie in. Bak de Courgette en de aubergine even 2 minuten en voeg dan de rasel hanout toe. Voeg nu de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit even goed sudderen. Ik laat de groenten altijd lekker lang staan, zodat het bijna zo zacht als saus is.

Als de saus klaar is, meng je de bulgur erdoorheen. Schep een lekkere berg op je bord, en serveer hem het met de kipfilet! Smakelijk eten!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest