Couscous is echt geweldig. Je kunt het zowel koud als warm serveren en de variaties in bereiding zijn echt niet te tellen. Deze salade is lekker licht en goed mee te nemen naar je werk of naar school voor de lunch!! De basis van dit recept komt ook weer uit de allerhande ( I LOVE de allerhande), maar ik heb hem naar eigen smaak lekker aangepast.

Wat heb je nodig voor twee personen?
– 150 gram couscous
– 200 ml gekookt water
– 1 kleine gesnipperde rode ui
– 250 gr sugarsnaps
– bosje radijs
– 75 gr blokjes feta (schapenkaas)
– zest van 1 citroen
– sap van 1/2 citroen
– verse munt
– verse basilicum
– tuinkers

Doe de couscous in een schaal met wat zout en de gesnipperde ui. Giet het gekookte water er overheen. Laat de couscous 10 wellen in het hete water. Snijd ondertussen de radijs in partjes en laat de kaasblokjes uitlekken. Voeg de kaas aan de couscous toe. Kook ondertussen de sugarsnaps 2 minuten en voeg ze daarna met de radijs, de citroenzest en het sap, de grof gehakte munt en basilicum aan de couscous toe.
Meng alles goed door elkaar, breng op smaak met wat zout en peper en serveer de salade met de tuinkers er bovenop!

Zowel lauwwarm als koud een toppertje!!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest