Goedemorgen! Om je dag goed te beginnen heb ik hier een lekker receptje van een smoothie met rood fruit! Denk hierbij aan lekkere frambozen, aardbeien en bramen!! Deze geweldige vruchtjes zorgen voor een prachtige kleur!!

IMG_3690Trouwens, in deze tijd van het jaar kun je de bramen ook gewoon lekker in het wild plukken. Ik heb het pas nog gedaan!! Vorige week was ik op kamp en tijdens de fietstocht zat ik samen met mijn maatje Davey in het bos te wachten op groepjes studenten. Het thema was Koningsdag, en om lekker in het Hollandse thema te blijven hadden we een geweldige plek tussen de verse koeienvlaaien. Ja, verse!! Naast deze vlaaien waren er gelukkig ook bramenstruiken, en JA!! er zaten mooie bramen aan. Ik wilde al gelijk gaan plukken en die heerlijke dingen in mijn mond stoppen, maar Davey hield me tegen. Hij vertelde dat hij vroeger wel eens met zijn opa het bos in ging. Opa vertelde dan dat je alleen de bramen vanaf schouderhoogte zo kon eten, omdat die andere vruchtjes best nog wel eens onder gepiest konden zijn door wilde dieren.. of mensen..

Hier had ik natuurlijk nog nooit bij stilgestaan, maar bij deze: eet altijd alleen de bramen vanaf schouderhoogte, tenzij je ze goed wast, want die andere bramen zijn niet veilig!! Mooi verhaal voor bij een klein recept!!

wat heb je nodig?
– 100 ml amandelmelk
– handje aardbeien
– handje frambozen
– handje bramen

Gooi alle ingrediënten in de blender, en zorg dat het een mooi, glad mengsel wordt. Als je het mengsel te dik vindt, kun je altijd wat amandelmelk toevoegen, maar ik vind een dikke smoothie altijd wel lekker.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest