Een half jaar geleden hoorde ik een woord vallen waar ik nog nooit van had gehoord: Paleo. Ik was zeer nieuwsgierig en zocht op het internet naar wat het nu precies is.

Het principe is gebaseerd op de levenswijze van de oermens; jagers en verzamelaars (wat leuk, een stukje geschiedenis). Wetenschappers hebben onderzocht wat deze mensen aten. Er wordt nu vanuit gegaan dat de genen van de mens in principe op deze voedingsmiddelen zijn ingesteld. We hebben namelijk een hele lange tijd als jagers en verzamelaars geleefd.

Toen de mens zich verder ging ontwikkelen ( denk aan gewassen verbouwen, vee houden, landbouw), zijn we ook anders gaan eten. We gingen voedsel steeds meer bewerken en ook andere producten leren eten.
Onze genen zouden niet op deze manier van eten zijn aangepast omdat deze periode nog relatief kort geleden is. Het gevolg hiervan zou zijn dat er daarom steeds meer ziekten voorkomen en bovendien hebben mensen te maken met overgewicht of een tekort aan vitaminen en mineralen.

De Paleo levensstijl geeft als oplossing: EET, ZOALS DE OERMENS DAT DEED.

Nou vind ik de gedachte op zich heel mooi, maar ik hou toch te veel van een aantal producten die je bij deze levensstijl niet mag eten, waardoor dit voor mij niet gaat werken. MAAR, dit broodje wil ik jullie echter toch niet onthouden, omdat ie super lekker is, goed vult en super easy is om te maken!!

Wat heb je nodig?
– 100 ml kokosolie
– 5 eieren
– 1/2 tl zout
– 50 gr hazelnoten
– 50 gr amandelen
– 100 gr zonnebloempitten
– 100 gr pompoenpitten
– 100 sesamzaad
– 100 gr lijnzaad

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een broodvorm met bakpapier. Hak de hazelnoten en amandelen in kleine stukjes. Mix alle ingrediënten in een kom tot een mooi beslag. Het wordt natuurlijk een grof beslag door de zaden en noten.
Schenk het beslag in de vorm en vak het in 60 minuten gaar en goudbruin. Laat het brood afkoelen, en snijd het vervolgens in lekkere, dikke plakken.

Op de afbeelding heb ik het brood belegd met muhammara en avocado. Zoet beleg is er ook heerlijk op, maar eigenlijk is het brood al lekker van zichzelf!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest