Waar je in Valencia zeker gegeten en gedronken moet hebben? Ik heb hier een lijstje gemaakt met 9 culinaire hotspots waar je zeker even moet gaan kijken!

Iedere stad heeft wel zijn kenmerkende hotspots, gerechten of drankjes. Zo ook Valencia. Naast Spaanse tapas en sangria, heeft de prachtige stad meer te bieden. Zo heb je het drankje Agua de Valencia. Dit wordt voornamelijk gedronken door toeristen, maar is wel onwijs lekker. Paella daarentegen, vindt zijn oorsprong in Valencia en wordt op zondagmiddagen veel gegeten door Valenciaanse families. Deze twee gerechten stonden dus sowieso op onze to-do list. Maar wij waren ook van plan om nog veel meer lekkere dingen te proeven. Zoals de Valenciaanse tomaten, pinchos en patatas bravas. In deze blog schrijf ik over 9 culinaire hotspots die je in Valencia zeker geprobeerd moet hebben.

Let er wel op dat, voordat je ergens gaat eten, de openingstijden anders werken dan in Nederland. Dus zorg ervoor dat je van tevoren even goed bekijkt van wanneer tot wanneer de hotspots geopend zijn.

1. Lala Land (DEZE HOTSPOT BESTAAT HELAAS NIET MEER)

Dit is een tentje waar we eigenlijk per toeval terecht zijn gekomen. We waren onderweg naar Dulce de Leche in Ruzafa, maar die was wegens vakantie gesloten. Ja, toen moesten we iets anders. Gelukkig zat op de hoek van de straat Lala Land. Hier hebben wij onze eerste pan con tomate gegeten. Dat is een Spaans ontbijt met toast, gehakte tomaten en olijfolie. Super lekker. ze verkopen hier trouwens ook lekkere vruchtensappen en gebak. Voor twee personen waren we voor een compleet ontbijt met toast, fruitsap, koffie en thee 10,50 euro kwijt. incl. servicekosten. Want ja, in Spanje betaal je op het terras ook extra voor het “bestek”. No problem ofcourse.En schuin tegenover Lala Land zit trouwens “verrassend Valencia“. Daar kun je een fietstour doen of fietsen huren. Dat laatste hebben wij gedaan.

2. Central Bar

Deze tapaszaak staat midden in Mercado Central, de grootste overdekte versmarkt van Europa. We hebben dik 20 minuten in de rij gestaan om een plekje te bemachtigen, maar het was het echt waard. Zelfs het ietwat geïrriteerde hoofd van Elke (sorry El) was het waard, haha. Als culinair hoogtepunt, hebben we hier écht de lekkerste tomatensalade van de hele trip gegeten. Oh menn.. wat zijn de tomaten toch onwaarschijnlijk lekker in Valencia. Naast de salade hebben we ook heerlijke kabeljauw-fritters, aubergine, inktvis en kroketjes gegeten. Natuurlijk hebben we dit alles weggespoeld met een goed glas sangria. Vriendelijk, Engels sprekend personeel ook! Dat heb ik lang niet overal gezien.

3. El Coso

Hier hebben we voor het eerst in ons leven arroz negro gegeten. Dit is zwarte rijst, gekleurd met inktvis-inkt en stukjes inktvis en garnalen. Het was super lekker, dus laat de kleur je niet afschrikken. Dit restaurant werd ons aangeraden door een vrouw die in Ruzafa werkte. Twee deuren verder zit La Pepica. Dit restaurant staat bekend om zijn paella. Dit restaurant ga ik de volgende keer proberen. Omdat El Coso aan het strand ligt, is het iets prijziger dan de restaurants in de stad zelf. Maar dat is eigenlijk altijd zo.

4. Sagardi

Bij Sagardi kun je de hele dag terecht voor wijn en pinchos. Dit zijn sneetjes brood met allerlei lekkers erop. Alle pinchos staan uitgestald op de bar en je kunt zoveel pakken als je wil. Je bewaart de stokjes en aan het einde betaal je per “stokje”. Ze zijn ongeveer 2 euro pst. Boven is ook een restaurant waar je van de kaart kunt bestellen. Maar wij zijn natuurlijk voor de broodjes gegaan. Op de toonbank liggen de koude pinchos, maar het personeel komt ook regelmatig langs met warme gerechten. Super lekker en heel gezellig. Ook als je gewoon “even” gaat borrelen. Een van onze favoriete hotspots van deze trip.

5. La Pilareta

Dit is een tapasbar in het oude centrum. Ze staan bekend om hun mosselen. Wij konden nog net een plekje aan een tafel bemachtigen, maar veel mensen eten hier ook aan de bar. Onder de bar staan bakken, waarin je de mosselschelpen kunt gooien als je klaar bent met eten. De sangria die wij hier hebben gedronken was ook erg lekker. Ik heb deze later ook nog gekocht voor thuis. lekker zoet met een lichte bruis. De mosselen, patatas bravas en inktvis zijn echte aanraders. Om de bestellingen door te geven schreeuwen de mannen door de zaak. In het begin schiet je steeds door het plafond, maar na een tijdje wen je eraan.

6. Escuela de arroces y paella Valencia

In dit restaurant kun je niet alleen paella eten, maar ook (zoals de naam al zegt) leren om paella te maken. Dit hebben wij zelf niet gedaan, maar we hebben er wel paella Valenciana gegeten. In deze paella zitten bonen, kip, konijn en esgargots. Omdat we in de middag ook al arroz negro hadden gegeten was zo’n grote pan echt veel te veel. Maar het was wel onwijs lekker. Het restaurant zit in een onopvallend straatje, maar laat je er niet van weerhouden. Ze zaten helemaal vol. En het eten is ook niet duur. Voor een voor- hoofd en nagerecht betaalden wij 22 euro.

7. Ghecko

Aan het superschattige pleintje plaça del negret zitten verschillende bars en restaurants. Wij hebben hier onze eerste agua de Valencia gedronken. Een combinatie van sinaasappelsap, wodka, gin, cava en suiker. Nou, dat klinkt toch alsof het écht iets voor mij is. En dat is het ook. Een super lekker drankje dat wij later nog vaker hebben gedronken. Het terras is zo super gezellig omdat het pleintje echt vol staat met tafeltjes, een fontein en witte duiven. Ook al heb ik echt de gruwelijkste hekel aan duiven, hier vond ik ze toch een soort van leuk. Als ze daar maar blijven.

8. Marina Beach Club

Jezelf mooi maken om naar het strand te gaan. Nou dat is voor mij eigenlijk niet zo weggelegd, aangezien ik meestal een Floddertje 2.0 ben, maar bij Marina Beach Club zit je goed. Ik vind het alleen al geweldig om  naar mensen te kijken die helemaal zijn uitgedost, opgespoten of overdressed. Maar zonder gekkigheid, het is echt een super mooie strandtent. heerlijke strandbedden, een zwembad, podium, een aantal bars en heerlijke loungesets. En alles wit en aqua-blauw. LOVE IT. Wij hebben er alleen cocktails gedronken, maar je kunt hier echt wel lekker vertoeven. Een strandbed kost ongeveer 65 euro. 15 euro is borg voor de handdoek en 30 euro is besteedbaar voor eten en drinken bij je bedje. Dus in feite betaal je maar 20 euro voor je bed. Wij hebben dit niet gedaan, omdat we graag aan de boulevard wilden eten, maar als je de hele dag bij het strand blijft, is dit goed te doen. Je kunt dan ook gratis gebruik maken van het zwembad. Super fijn als je wel verkoeling zoekt, maar niet zo van zeewater houdt.

9. Unic

Hier heb ik helaas niet echt een goede foto van kunnen maken, omdat ik al enigszins minder helder was dan op de andere momenten. Overdag kwamen we twee andere Bosschenaren tegen waar we gezellig wat mee hebben gedronken. Bij Unic gingen we vervolgens nog een drankje doen. Wat een toffe tent. Wel erg toeristisch, want ze draaiden zelfs “broederliefde” en de Amsterdammers vlogen je om de oren. Wij vonden het super leuk, omdat de sfeer ons echt deed denken aan een van mijn favo hotspots in Den Bosch, Banier. Of dit nou door de playlist, het Heineken bier of door de mensen met wie ik was kwam, het was in ieder geval een hele leuke avond. Niet te massaal, leuke muziek en goed bier. Helemaal top.

Wil jou ook nog iets in Valencia doen of bekijken? In deze blog schrijf ik over 7 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Valencia. 

Hier kun je mijn top 9 culinaire hotspots vinden:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest