aziatische visburger met komkommer
Ik had weer eens zin om een lekker visburger te eten. En dit keer heb ik een Aziatische variant voor je met rode peper en een frisse komkommer- yoghurtdressing. Het ultieme zomerreceptje!

Ik had weer eens zin om visburgers te maken. Ik heb al een recept op de blog staan voor visburgers met erwtenpuree, maar wilde dit keer een receptje met iets meer pit. En omdat ik wil proberen om meer Aziatische recepten te maken, koos ik dit keer voor een pittige variant met rode peper en een panko laagje. Weer eens wat anders dan het standaard paneermeel. Dit recept is goed voor 4 burgers en volgens mijn trainert zijn de macro’s perfect (yaaaay). Dus lekker guilty free burgers eten!

aziatische visburger pangasius filet

Aziatische visburger met frisse komkommer

calorieën (per portie): 393
vet (g): 6,1
koolhydraten (g): 60
eiwit (g): 23,1

Course Main Course
Prep Time 20 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 pangasiusfilets
  • verse bieslook naar smaak
  • volkoren tarwebloem om te paneren
  • panko paneer om te paneren
  • 1 ei (losgeklopt) om te paneren
  • 1 rode peper
  • zout en peper naar smaak
  • 1 komkommer
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 ml soja yoghurt
  • 4 Italiaanse bollen

Instructions

  1. Snijd de pangasiusfilet in grove stukken, hak de bieslook fijn en snijd de rode ui in ringetjes. Doe deze ingrediënten vervolgens in een keukenmachine en vermaal het geheel. Zorg dat de ingrediënten goed mengen. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook de staafmixer gebruiken. 

  2. Haal de gemalen vis uit de keukenmachine. Maak je handen nat en verdeel de vispuree in 4 gelijke delen. Maak er 4 burgers van. Wentel de burgers even door de bloem, dan het losgeklopte ei en tot slot door de panko. Wil je echt een heel krokant korstje, dan zou je deze drie handelingen een keer kunnen herhalen (ik heb dat niet gedaan). 

  3. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers gaar. Keer de burgers regelmatig om, zodat beide kanten mooi goudbruin kleuren en niet verbranden.

  4. Was de komkommer en snijd hem doormidden. Snijd van de ene helft dunne linten, en snijd de andere helft van de komkommer in kleine dobbelsteentjes. Mix de dobbelsteentjes met de yoghurt en evt. zout en peper naar smaak.

  5. Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Leg op ieder broodje een paar blaadjes Romeinse sla, en wat linten komkommer. Verdeel de burgers over de broodjes en garneer met de komkommer yoghurt dressing. Heerlijk!!

Aiatische visburger met rode peper en komkommer

About Post Author

Facebooktwitterpinterest